Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Răzvan Cherecheș: Au lansat etapa a doua de vaccinare fără să fie pregătită încă. Etapa a doua va fi semnificativ mai complicată decât prima (VIDEO)

Răzvan Cherecheș: Au lansat etapa a doua de vaccinare fără să fie pregătită încă. Etapa a doua va fi semnificativ mai complicată decât prima (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 15 Ian 2021, 23:17
Răzvan Cherecheș: Au lansat etapa a doua de vaccinare fără să fie pregătită încă. Etapa a doua va fi semnificativ mai complicată decât prima (VIDEO) Eveniment

Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, a declarat vineri seară, într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, cu Tudor Mușat, că este de așteptat ca abia începând de săptămâna viitoare să se pună la punct toate datele privind partea de programare pentru vaccinarea anti-COVID-19. Etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare a început vineri, însă specialistul spune că starul s-a dat înainte ca această etapă să fie pregătită în totalitate. De altfel, în primele ore de la începutul acesteia, platforma online de programare nu a fost funcțională.

 

Profesorul Răzvan Cherecheș, despre începtul celei de-a doua etape de vaccinare în România 

 

”Au lansat etapa a doua fără să fie pregătită încă. A fost foarte bine că s-a vaccinat președintele, a dat un exemplu pentru toată țara, a produs un răspuns corespunzător, dar partea de logistică, de programare încă nu e pregătită. Săptămâna viitoare probabil că va fi perioada în care, în sfârșit, se vor pune procesele la punct”, a spus Răzvan Cherecheș.

Totodată, acesta a atras atenția asupra faptului că a doua etapă a campaniei naționale de vaccinare va fi mult mai complicată decât prima.

”Etapa a doua va fi semnificativ mai complicată decât prima etapă. În prima etapă am avut personal medical, oameni cu cunoștințe de biologie, de medicină, cunoștințe legate de sănătate semnificativ mai mari și care sunt poziționate în proximitatea centrelor de vaccinare pentru că acolo lucrează. În etapa a doua avem de-a face cu o populație care trebuie să se programeze, trebuie să se deplaseze până acolo, o parte de logistică. Vom avea în fiecare centru de vaccinare resturi care vor rămâne la finalul fiecărei zile și care trebuie administrate, trebuie dezvoltat un plan pentru asta. Ritmul trebuie crescut semnificativ, adică ar trebui să dublăm numărul de vaccinări zilnice. Nu sunt task-uri ușoare care urmează”, a mai spus Răzvan Cherecheș.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Toate locurile disponibile pentru programare în București pentru următoarele 20 de zile, epuizate 

 Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Între timp, vineri seară, s-au terminat toate locurile disponibile pentru programare în București pentru următoarele 20 de zile.

În total, aproximativ 190.000 de persoane s-au programat pe platforma online, vineri.

Interesul cetățenilor s-a lovit însă de slaba organizare a autorităților în condițiile în care platforma nu a funcționat chiar de la începutul etapei a doua de vaccinare.

Potrivit Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), care se ocupă de dezvoltarea platformei, nu a fost vorba despre un blocat provocat de numărul mare de programări făcute în același timp, ci nu a funcționat pentru că a fost în procedură de actualizare. Mai exact, s-a făcut transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2. 

Platforma de programare a început să funcționeze abia în timpul serii.

Citeşte mai multe despre:   Razvan Chereches,   campanie de vaccinare,   vaccin anti-COVID-19