Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gabriela Firea: "Vom începe în scurt timp reabilitarea primilor 31 de kilometri de rețea din sistemul de termoficare al municipiului Bucureşti"

Gabriela Firea: "Vom începe în scurt timp reabilitarea primilor 31 de kilometri de rețea din sistemul de termoficare al municipiului Bucureşti"

Un articol de: - 19 Apr 2018, 18:32
Gabriela Firea: "Vom începe în scurt timp reabilitarea primilor 31 de kilometri de rețea din sistemul de termoficare al municipiului Bucureşti" Eveniment

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat in cadrul sedintei de consiliu de astazi "proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico - economici aferenți  obiectivului de investiții 'Reabilitarea sistemului de termoficare al municipiului București.

Primarul General, Gabriela Firea: "După ce in vara anului trecut  Consiliul General a adoptat 'Strategia de alimentare cu energie termică în regim centralizat a consumatorilor din municipiul București', care prevede, printre altele, reabilitarea a 500 de kilometri de rețea a circuitului de transport căldură, parcurgem astazi prima etapa a acestui proiect.

E limpede, cred, pentru toată lumea, că acest lucru nu se poate face decât în etape, atât din considerente financiare, cât și din cele de perturbare a traficului. Proiectul a fost conceput în 3 faze, cu finalizare în anul 2030. Prin urmare, în urma aprobării în ședința de azi a studiului de fezabilitate și a parametrilor tehnico-economici, vom face primul pas, respectiv vom începe în scurt timp reabilitarea primilor 31 de kilometri de rețea.

Proiectul va fi derulat pe parcursul a doi ani, iar costurile se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro. În urma reabilitării, va rezulta o reducere anuală a pierderilor în rețea de cca 100.000 de gigacalorii, respectiv o economie de minim 6 milioane de euro anual.

De menționat că astfel de lucrări de reabilitare de o asemenea anvergură nu s-au mai făcut în București de foarte mulți ani. În general, s-a mers pe ideea de a rezolva situații punctuale, în urma avariilor".
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti,   Gabriela Firea