Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Reacția EXPLOZIVĂ a PATRIARHULUI în SCANDALUL momentului: A cheltuit 150 de milioane de euro…

Reacția EXPLOZIVĂ a PATRIARHULUI în SCANDALUL momentului: A cheltuit 150 de milioane de euro…

Un articol de: - 11 Feb 2018, 16:27
Eveniment

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că dorește aplicarea unor măsuri menite să determine Biserica Ortodoxă Română să folosească banii  către proiecte sociale.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, susține că Biserica face deja astfel de proiecte.

„Propunerea ministrului nu este una de impozitare. Este o falsă perspectivă a ceea ce dumnealui a comunicat. Ministrul s-a referit doar la o mai accentuată folosire a activităţilor filantropice şi sociale a cultelor religioase din România, pentru ameliorarea unor stări disfuncţionale din societatea românească. Ministrul a apreciat implicarea Bisericii şi a spus că Biserica face asfel de acţiuni filantropice mai bine decât statul, dar că îşi doreşte o accentuare”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, informează Mediafax.

Potrivit acestuia, în ultimii 10 ani, Biserica Ortodoxă Română a cheltuit peste 150 de milioane de euro pentru acţiuni sociale.

 „Ceea ce ministrul nu a apucat să adauge este faptul că ce propune domnia sa se întâmplă deja, într-un mod profesionist, foarte bine articulat. În Patriarhia Română există aproape 800 de instituţii sociale filantropice, cu rezultate foarte bune. În ultimii 10 ani, Biserica Ortodoxă Română a cheltuit peste 150 de milioane de euro pentru acţiuni sociale, iar anul trecut a cheltuit peste 24 de milioane de euro”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici
 
 
 
Loading...