Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Reacția lui Mihai Fifor după cazul militarului care și-a ucis iubita într-un coafor. Ce va face statul pentru militarii reveniți din teatrele de operații

Reacția lui Mihai Fifor după cazul militarului care și-a ucis iubita într-un coafor. Ce va face statul pentru militarii reveniți din teatrele de operații

Un articol de: - 24 Ian 2018, 15:26
Reacția lui Mihai Fifor după cazul militarului care și-a ucis iubita într-un coafor. Ce va face statul pentru militarii reveniți din teatrele de operații Mihai Fifor Eveniment

Ministrul Apărării Mihai Fifor, care este și premier interimar, a reacționat după cazul militarului care şi-a înjunghiat mortal concubina într-un coafor din Titu şi care participase la o misiune în Afganistan.

El a anunțat că ministerul pe care îl conduce va construi un centru de recuperare pentru militarii care revin din teatre de operaţii.

"Vreau să vă asigur că nu este un lucru pe care-l luăm în derâdere. Este un lucru care se face cât se poate de serios în cadrul acestui centru. De altminteri, fiecare unitate militară este încadrată cu psiholog şi încercăm să fim cât de aproape se poate de militarii români, fie că-şi desfăşoară activitate în ţară, fiecare că pleacă în teatrele de operaţii, fie că revin din teatrele de operaţii", a declarat Mihai Fifor, potrivit Agerpres.

Oficialul a subliniat însă faptul că sindromul de stres post-traumatic, întâlnit la militarii care revin din teatre de operaţiuni, este prea puţin studiat în România, motiv pentru care Ministerul Apărării Naționale (MApN) a iniţiat un proiect comun cu armata Canadei, ce are experienţă în acest domeniu.

"Sindromul de stres post-traumatic este un lucru real, este un lucru poate prea puţin studiat în România şi accentuez lucru acesta. Noi avem în momentul de faţă în lucru la MApN, împreună cu colegii psihologi o altfel de concepţie vizavi de această abordare. Avem un contact direct cu colegii canadieni, pentru că pornim un proiect în acest sens cu armata canadiană. Dânşii sunt foarte avansaţi. Aş putea spune că la ora actuală este ţara cu cel mai bine pus la punct sistem în ceea ce priveşte asistenţa militarului după ce revine din teatrul de operaţii şi punem la punct o astfel de concepţie şi o astfel de strategie. (...) Un centru naţional de psihologie operaţională, pe care îl avem în lucru şi pe care ne dorim să îl implementăm de anul acesta, împreună, repet, cu partenerii canadieni, din armata Canadei. Personal am discutat cu ministrul apărării canadian şi ne acordă tot sprijinul pentru dezvoltarea unui astfel de proiect", a precizat ministrul Apărării.

Mihai Fifor a adăugat că, în prezent, militarii care revine din teatre de operaţii au posibilitatea să meargă la Bălţăteşti, judeţul Neamţ, unde este un centru de recuperare pentru militarii care revin din teatre.

Prim-ministrul interimar a adăugat și faptul că un al doilea astfel de centru urmează să fie înfiinţat la Băile Herculane.

Citeşte mai multe despre:   militar,   coafor,   iubita