Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Reacția rușinoasă a unor săteni față de o acțiune de ecologizare: Voluntarii, înjurați, amenințați cu bătaia și alungați pentru că nu au curățat și bălegarul din curțile oamenilor (FOTO)

Reacția rușinoasă a unor săteni față de o acțiune de ecologizare: Voluntarii, înjurați, amenințați cu bătaia și alungați pentru că nu au curățat și bălegarul din curțile oamenilor (FOTO)

Un articol de: - 13 Sep 2016, 11:45
Reacția rușinoasă a unor săteni față de o acțiune de ecologizare: Voluntarii, înjurați, amenințați cu bătaia și alungați pentru că nu au curățat și bălegarul din curțile oamenilor (FOTO) Eveniment

Asociația Sens Civic a plănuit, alături de Prefectura Neamț, o acțiune de ecologizare a Lacului Izvorul Muntelui, acțiune care a avut un rezultat dezamăgitor și i-a lăsat pe voluntari cu un gust amar, potrivit ziare.com.

Mai exact, Asociația a discutat, pentru colaborare, cu primăriile Hangu, Borca, Bicaz și Ceahlău, instituții care s-au angajat să contribuie cu materiale și mână de lucru, totul pentru a curăța zona de PET-uri și ale gunoaie.

Cu toate acestea, nu numai că doar primăria Poiana Teiului a contribuit cu mână de lucru, dar sătenii s-au arătat chiar deranjați de această acțiune de ecologizare. Ba mai mult, voluntarii au fost amenințați cu bătaia și alungați. 

Cred că am reușit să strângem 30% din gunoiul aruncat pe malurile lacului. Cu excepția Primăriei Poiana Teiului care a mobilizat aproape 100 de persoane care au făcut o treabă minunată în zona lor, celelalte primarii nu au fost de mare folos. La Borca au venit cu cinci oameni deși au promis 20, iar primarul comunei Hangu ne-a solicitat nouă mănuși și saci. Când i-am spus că ne este foarte dificil să mergem noi să le ducem s-a supărat. Nu așa ne-a fost înțelegerea", a mărturisit organizatorul acestei acțiuni, Andrei Cărăbelea. 

Dar necazurile voluntarilor nu se opresc aici. În cele două nopți pe care le-au petrecut pe marginea lacului, au optat pentru a amplasa corturi în zona Baicu.

"Nu a fost o singură persoană care a venit și ne-a solicitat să le curățăm balega și resturile pe care le aruncă ei de obicei și când au văzut că nu pentru asta am venit noi ne-au alungat. Nici nu ne-au dat voie să ne încărcăm telefoanele. Abia a doua zi am primit ajutor de la un domn profesor, care ne-a lăsat să ne facem de mâncare la el în curte", a adăugat organizatorul.Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Corina Chiriac. S-a întâmplat chiar AZI

Nici pescarii nu au fost mai prietenoși. Nu numai că nu le-au oferit ajutor voluntarilor, dar au sărit chiar și la bătaie, din cauză că cei care doreau să curețe lacul de gunoaie le speriau peștii.

Prin aceste peripeții au trecut aproximativ 200 de oameni care nu au vrut decât să participe la o acțiune de ecologizare.
 

Citeşte mai multe despre:   reactie,   Neamt,   Stiri Voluntari