Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Reacții de susținere pentru Camelia Roiu, medicul care a filmat pacientul pe rănile căruia se aflau larve: “Semnați petiția, nu putem sta nepăsători la ceea ce se întâmplă”

Reacții de susținere pentru Camelia Roiu, medicul care a filmat pacientul pe rănile căruia se aflau larve: “Semnați petiția, nu putem sta nepăsători la ceea ce se întâmplă”

Un articol de: - 28 Iul 2016, 13:59
Reacții de susținere pentru Camelia Roiu, medicul care a filmat pacientul pe rănile căruia se aflau larve: “Semnați petiția, nu putem sta nepăsători la ceea ce se întâmplă” Eveniment

UPDATE: În 24h petiția pentru protejarea Dr. Camelia Roiu a strâns 10.000 de semnături!

http://www.petitieonline.com/ceremprotejarea_dr_camelia_roiu

Noile dezvăluiri ale medicului Camelia Roiu, de la Spitalul de Arși, despre presiunile la care a fost supusă după ce a filmat și a prezentat jurnaliștilor de la GSP imaginile cu viermi pe un bolnav, au iritat opinia publică. Internauții au declanșat și o reacție extraordinară de susținere pentru medicul care a avut curajul să dezvăluie ororile din sistem.

Aceștia au publicat o petiție online, prin care cer tuturor românilor spijin pentru medicul de la Spitalul de Arși din Capitală.

"Cerem protejarea Dr. Camelia Roiu

Domana doctor Camelia Roiu, cea care a oferit presei imaginile șocante de la Spitalul de Arși din Capitală, în care rănile unui pacient, decedat ulterior, erau pline de viermi are acum nevoie de ajutorul nostru!

După dezvăluirile făcute, Camelia Roiu a declarat că a fost convocată în două comisii de disciplină, este împiedicată să își facă meseria, a fost insultată de un șef, a fost amenințată, iar chirurgii cu care lucrează au fost somați să nu mai lucreze cu aceasta.

În încheierea unei postări recente de pe Facebook, doamna doctor Camelia Roiu îi transmitea Ministrului Sănătății: ,,e păcat că nu ne-ați protejat, pe toți cei care am spus adevărul despre sistem. Suntem atât de puțini și atât de singuri. Eu m-am simțit sacrificată, exact ca în fața unui pluton de execuție. Am trăit o săptămână în iad. M-am întrebat dacă o să mai fiu sau nu, dacă o să mai fac medicină sau nu, dacă o să mai rămân în țară sau nu… Încă mă mai întreb…(…) Domnule ministru, ați avut o șansă istorică pe care tocmai ați ratat-o! Sau poate că încă nu…”.

Există în România Legea Avertizorilor de Integritate (Legea 571/2004), lege care oferă protecție persoanelor care au sesizat încălcări ale legii în instituțiile publice.

Neprotejarea persoanelor care sesizează încălcări ale legii transmite un mesaj clar: și anume că în România, dacă sesizezi nereguli, vei avea consecințe de suportat.Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Protejarea acestor persoane este esențială în combaterea corupției din România!

În concluzie, CEREM AUTORITĂȚILOR PROTEJAREA DOAMNEI DOCTOR CAMELIA ROIU, PRECUM ȘI PROTEJAREA TUTUROR PERSOANELOR CARE SE REGĂSESC ÎN SITUAȚIA ACESTEIA.

(Nu putem sta nepăsători la ceea ce se întâmplă. Nu ezitați să SEMNAȚI și să DISTRIBUIȚI PETIȚIA!)"

COMPLETEAZĂ PETIȚIA ONLINE AICI

 

 

Citeşte mai multe despre:   Spitalul de Arsi,   medic