Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Realitatea Media este, oficial, în faliment: Justiția și-a făcut datoria după mai bine de șapte ani de când compania a intrat în insolvență  

Realitatea Media este, oficial, în faliment: Justiția și-a făcut datoria după mai bine de șapte ani de când compania a intrat în insolvență  

Un articol de: Redacția B1.ro - 01 Apr 2019, 22:23
Foto: realitatea TV Eveniment

Realitatea Media este, oficial, în faliment începând de luni seară, a anunțat patronul Cozmin Gușă. Decizia Curții de Apel București a fost comunicată la ora 21.00 și este definitivă. Gușă a declarat, la Realitatea TV, că postul va emite pe o altă licență, Realitatea PLUS. 

Totul vine după ce, potrivit acestuia, ANAF nu a acceptat planul de reorganizare a companiei, iar în ultimele săptămâni, conturile acesteia au fost blocate de Fisc. 

”S-a încercat preluarea ilegală a brand-ului Realitatea de la OSIM. Acum trei săptămâni era să pierdem sediul, deși chiria era plătită la zi. Pentru că am reușit să rezistăm, azi a venit această lovitură de baros. Aveam un plan de reorganizare. Avem o altă licență de satelit, care este Realitatea PLUS”, a spus Cozmin Gușă. 

Acesta a acuzat statul paralel pentru situația în care se află Realitatea Media și a anunțat că partidul Realitatea va intra în cursa pentru alegerile prezidențiale și locale. 

”Domnul Dragnea și cei din statul paralel, respectiv Coldea, și-au văzut visul cu ochii. Au reușit, înaintea campaniei electorale, în ceastă seară, să obțină o decizie la cererea ANAF-ului, definitivă și irevocabilă, de intrare în faliment a Realității Media”, a mai spus Gușă. 

Realitatea TV a încheiat anul 2018 cu datorii de 127 de milioane de lei la stat, potrivit datelor ANAF, citate de Supervizor. Realitatea Media SA Bucureşti, deţinătoarea licenţelor audiovizuale pentru Realitatea TV şi Realitatea FM, a intrat în insolvenţă în septembrie 2011, la propria cerere. 

În momentul deschiderii procedurii de insolvență, datoriile societăţii erau de puţin peste 36 milioane lei.

Astfel în cei aproape șapte ani și jumătate, de la începutul procedurii și până la sfârșitul lui 2018, datoriile Realitatea au crescut de 3,5 ori sau cu 90.952.255 lei. 

În 2018, ANAF a cerut de două ori trecerea Realitatea Media la faliment, solicitările fiind respinse de două ori de către instanță. 

De asemenea, pe 19 decembrie 2018, Tribunalul Bucureşti, prin judecător sindic Mariana Moncea a confirmat planul de reorganizare al debitoarei Realitatea Media SA.

Acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA sunt Cozmin Guşă şi Măricel Păcuraru. Guşă a declarat că el şi Păcuraru sunt acţionarii majoritari, cu 80%, ai Realitatea Media SA, printr-un offshore din Cipru, precizând că, la momentul respectiv, exista un proces în derulare în respectiva ţară pentru ca justiţia să le recunoască oficial această calitate.

Despre Guşă se spune că a fost dat afară de Adrian Năstase din PSD din cauza unei apropieri prea mare de Rusia. După o trecere pe la Partidul Democrat, acesta îşi încerca norocul politic prin Partidul Iniţiativa Naţională (PIN), alături de Lavinia Şandru şi Aurelian Pavelescu. PIN se declara o alternativă la partidele existente, indiferent dacă acestea sunt la putere sau în opoziție, dar a colapsat. În perioada în care conducea PIN, Guşă efecta des vizite la Moscova.

Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea TV, a fost condamnat, în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţii Poştei Române, în care a fost calculat un prejudiciu de aproximativ 18 milioane de lei.  

Păcuraru a fost pus în libertate în 2017 de o instanţă din Brăila, după ce a efectuat 815 zile din pedeapsa totală de 1.460 de zile.

Scandalul insolvenței televiziunii Realitatea TV a fost ținut mulți ani sub preș. În 2015, ANAF a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu presupuse ilegalități și nereguli în dosarul de insolvență al Realitatea Media. Reprezentanții Fiscului susțineau atunci că televiziunea "este lăsată să-și continue activitatea, acumuland datorii noi (...)", iar șansele creditorilor de a-și recupera măcar parțial creanțele "sunt deja compromise". Cu toate acestea, Inspecția Judiciară a apreciat la acea vreme că "nu au fost constatate indicii" referitoare la abateri disciplinare sau deontologice în cazul judecătoarei Mariana Moncea, care a judecat cazul.
 
 

Citeşte mai multe despre:   Realitatea tv,   Cozmin Gusa
 
 
 
Loading...