Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cu datorii uriașe la stat, Realitatea TV se transformă în partid. CTP: Cum să faci așa ceva? N-au nicio treabă! Un partid deformează realitatea!

Cu datorii uriașe la stat, Realitatea TV se transformă în partid. CTP: Cum să faci așa ceva? N-au nicio treabă! Un partid deformează realitatea!

Un articol de: B1.ro - 31 Oct 2018, 20:08
Cu datorii uriașe la stat, Realitatea TV se transformă în partid. CTP: Cum să faci așa ceva? N-au nicio treabă! Un partid deformează realitatea! Eveniment

Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri transformarea postului Realitatea TV în partid. Un post de televiziune trebuie să fie obiectiv sau măcar să încerce să redea lucrurile în varianta lor reală, pe când un partid deformează realitatea, a explicat jurnalistul. Acesta a mai spus că a face dintr-o televiziune partid e ca și cum ai vrea să transformi o antilopa în mamut.

Directorul postului de știri Realitatea TV, Edward Pastia, Octavian Hoandră și alte persoane au depus deja actele pentru înscrierea Partidului Realitatea. Dosarul a fost înregistrat pe 10 octombrie la Tribunalul București. Asta după ce chiar Cozmin Gușă a anunțat că vrea transformarea Realitatea TV în partid, pentru că ”noi vrem să acționăm în slujba cetățeanului”.

"Fuziunea presei cu politica este, din nou, masivă. Avem un exemplu grăitor: Realitatea TV se transformă în partid. Cum să faci așa ceva? Cum să transformi o televiziune de știri în partid? E ca și cum ai vrea să transformi o antilopa în mamut. Nu au nicio treabă. Partidul are o doctrină, are niște idei. Un partid deformează realitatea, nu e obligat să fie obiectiv. Un post de televiziune, unde se practică jurnalismul, trebuie să fie obiectiv sau măcar să încerci să redai lucrurile în varianta lor reală. Înainte partidele își făceau televiziuni de partid, ziare de partid. Acum să ne facem partid, măcar e pe față”, a explicat Cristian Tudor Popescu, pentru paginademedia.ro.

Gușă a făcut anunțul privind Partidul Realitatea în contextul în care, cu datorii de peste 100 de milioane de lei la stat, Realitatea TV cel mai probabil își va pierde licența din motive de faliment.

”Noi vrem să acționăm în slujba cetățeanului, într-o interacțiune cu politicul, numai că politicul nu mai acceptă această interacțiune, nu dorește să răspundă în fața telespectatorilor și a cetățenilor României referitor la faptele pe care le comit politicienii pe durata mandatului”, declarase Gușă, pentru Ziua News. 

Cozmin Gușă reproșează altora încălcarea legii, în condițiile în care Realitatea TV nu face nimic pentru a plăti uriașele datorii pe care le are la bugetul de stat.

Ipocrizia situației a fost remarcată și de Patrick André de Hillerin, într-un articol pentru Libertatea: ”Nu putem cere, ca ziariști, ca toți ceilalți să respecte legea, iar pe noi să ne considerăm scutiți de la astfel de îndatoriri cetățenești vulgare”.

Gușă a mai fost implicat în politică. În 2005, alături de Lavinia Șandru, el a pus bazele Partidului Inițiativa Națională. În decembrie 2011, PIN a încheiat un protocol de fuziune prin absorbție cu UNPR.

Celălalt acționar majoritar al societăţii Realitatea Media SA, Maricel Păcuraru, a fost condamnat, în 2014, la patru ani de închisoare în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţii Poştei Române, în care a fost calculat un prejudiciu de aproximativ 18 milioane de lei. Păcuraru a fost pus în libertate în 2017 de o instanţă din Brăila, după ce a efectuat 815 zile din pedeapsa totală de 1.460 de zile.

Citeşte mai multe despre:   Realitatea TV,   Cozmin Gusa,   Cristian Tudor Popescu