Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cu datorii uriașe la stat, Realitatea TV se pregătește să devină partid. ''Și OTV a făcut la fel când a încălcat legea. Nu putem cere, ca ziariști, ca alții să respecte legea, iar pe noi să ne considerăm scutiți''

Cu datorii uriașe la stat, Realitatea TV se pregătește să devină partid. ''Și OTV a făcut la fel când a încălcat legea. Nu putem cere, ca ziariști, ca alții să respecte legea, iar pe noi să ne considerăm scutiți''

Un articol de: B1.ro - 19 Oct 2018, 13:16
Cu datorii uriașe la stat, Realitatea TV se pregătește să devină partid. ''Și OTV a făcut la fel când a încălcat legea. Nu putem cere, ca ziariști, ca alții să respecte legea, iar pe noi să ne considerăm scutiți'' Foto: Revista Tango Eveniment

Cu datorii de peste 100 de milioane de lei la stat, Realitatea TV cel mai probabil își va pierde licența din motive de faliment. În aceste condiții, Cozmin Gușă s-a reorientat rapid și a anunțat deja de ceva vreme că postul TV va deveni partid, pentru că ”noi vrem să acționăm în slujba cetățeanului”.

”Noi vrem să acționăm în slujba cetățeanului, într-o interacțiune cu politicul, numai că politicul nu mai acceptă această interacțiune, nu dorește să răspundă în fața telespectatorilor și a cetățenilor României referitor la faptele pe care le comit politicienii pe durata mandatului”, a mai declarat Gușă, pentru Ziua News.

Cozmin Gușă reproșează altora încălcarea legii, în condițiile în care Realitatea TV nu face nimic pentru a plăti uriașele datorii pe care le are la bugetul de stat.

Ipocrizia situației a fost remarcată și de Patrick André de Hillerin, într-un articol pentru Libertatea: ”Nu putem cere, ca ziariști, ca toți ceilalți să respecte legea, iar pe noi să ne considerăm scutiți de la astfel de îndatoriri cetățenești vulgare”.

Directorul postului de știri Realitatea TV, Edward Pastia, Octavian Hoandră și alte persoane au depus deja actele pentru înscrierea Partidului Realitatea. Dosarul a fost înregistrat pe 10 octombrie la Tribunalul București.

De altfel, Patrick André de Hillerin susține că nu e nimic nou în încercarea conducerii Realitatea TV de a transforma postul în partid. Același lucru s-a întâmplat și cu OTV.

”Nu e nimic nou aici. OTV s-a transformat în partid atunci când a încălcat legea și nu a plătit amenzile acumulate timp de mai mulți ani, fiind închisă din motive perfect valabile legal.

Partidul Realitatea TV, pentru a cărui înregistrare la tribunal au început deja demersurile, nu este diferit, ca intenție, de PPDD-ul lui Dan Diaconescu și speră să obțină voturi capitalizând probabila și foarte legala pierdere a licenței din motive de faliment.

PPDD, partidul construit pe baza unei televiziuni și care a bulversat lumea politică în 2012, pare a fi modelul pe care vrea să-l urmeze patronatul Realitatea TV zilele astea. Numai că neasemuiții strategi care regândesc o ciorbă reîncălzită uită un lucru esențial: pentru a obține un partid parlamentar dintr-o televiziune e nevoie ca televiziunea cu pricina să aibă și audiență”, a scris acesta, pentru Libertatea.
 

Citeşte mai multe despre:   Realitatea TV,   Cozmin Gusa,   Patrick Andre de Hillerin,   OTV,   PPDD