Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Recalcularea pensiilor: Anunț ȘOC pentru milioane de români! Vezi daca și tu ești pe LISTA celor cu pensii mai mari...

Recalcularea pensiilor: Anunț ȘOC pentru milioane de români! Vezi daca și tu ești pe LISTA celor cu pensii mai mari...

Un articol de: B1.ro - 05 Ian 2019, 10:38
Eveniment

Foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă se numără printre beneficiarii recalculării din oficiu a pensiilor.

Procesul de recalculare a început de la 1 octombrie și va dura până pe 30 septembrie 2019. În total, circa 100.000 de persoane sunt vizate.

”După recalcularea care intră în vigoare de la 1 octombrie, vorbim despre o creştere cu o treime, în medie, la pensie.

Vă dau un exemplu la mineri: până acum se împărţea la un stagiu complet de cotizare de 30 de ani, acum la 20, ceea ce duce la o creştere a pensiei cu o treime. Şi alţi beneficiari ai Legii 221 sunt cei care au ieşit la pensie pe Legea 163, ulterior datei de 1 ianuarie 2011, care au lucrat în condiţii speciale: furnaliştii, siderurgiştii, cei de la Metrorex.

Se împarte la fel, la 25, în loc de 35. Asta înseamnă o majorare de pensie la stabilirea dreptului. Creşterea va fi tot cu o treime. Peste 100 de mii de persoane sunt vizate de această modificare la legea pensiilor. Impactul e calculat la 1,3 miliarde lei”, a declarat fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

 
 
 
Loading...