Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Recalcularea pensiilor: Anunț bombă pentru milioane de români! Vezi dacă și tu esti trecut pe lista celor cu pensii mai mari...

Recalcularea pensiilor: Anunț bombă pentru milioane de români! Vezi dacă și tu esti trecut pe lista celor cu pensii mai mari...

Un articol de: B1.ro - 30 Noi 2019, 09:58
Sursa: Pixabay Eveniment

Procesul de recalculare a pensiilor a început la 1 octombrie și potrivit Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) ar urma să dureze până pe data de 30 septembrie 2019. Însă majorările ar trebui să fie aplicate încă de la data începerii recalculării, chiar dacă pensionarii vor primi deciziile anul viitor, relatează Adevărul.

 

CRISTIAN POMOHACI, PRINS ÎN FAPT ÎN CULISE! ASTA E PREA DE TOT! EL ESTE PARTENERUL! (GALERIE FOTO)

 

Potrivit fostului ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, aproximativ 100.000 de pensii vor creşte, în medie, cu o treime. Iar de noile prevederi ar urma să beneficieze foştii angajaţi din  construcţii, căi ferate, minerit, siderurgie, sau alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi ÎI de muncă.

 

IMAGINI DE INFARCT CU CARMEN DE LA SĂLCIUA! INCREDIBIL CE A FĂCUT GOALĂ ÎN BAIE! IMAGINI INTERZISE CARDIACILOR (GALERIE FOTO)

 

 

Impactul ar fi fost calculat la 1,3 miliarde de lei, estima la acea dată Lia Olguţa Vasilescu.

Tot potrivit Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), pensiilor care vor fi recalculate până la data de 30 septembrie 2019 vizează două categorii de persoane:

 

 

 

DEZVĂLUIRI INCENDIARE! RAMONA GABOR, DEZMĂŢ TOTAL ÎN DUBAI! IRINEL COLUMBEANU A TURBAT CÂND A VĂZUT IMAGINILE! ASTA DA BOMBĂ (GALERIE FOTO)

 

 

1. Persoanele care vor solicita deschiderea drepturilor de pensii începând cu luna august 2018, atât din punct de vedere al reducerii vârstei standard de pensionare, cât şi din punct de vedere al stagiului complet de cotizare care se utilizează la determinarea punctajului mediu anual;  

2. Pensionarii cu drepturi în plată, care vor beneficia de recalcularea acestor drepturi prin utilizarea unui stagiu complet de cotizare mai mic decât cel utilizat iniţial la determinarea punctajului mediu anual.

 

CUTREMUR ÎN LUMEA MANELELOR! LACRIMI PENTRU NICOLAE GUȚĂ! S-A AFLAT TOTUL DESPRE CANCERUL LA GÂT GALERIE FOTO)

 

 

Marius Budai, noul ministru al muncii, a declarat însă că majorările vor intra mai devreme în vigoare, precum și că pensionarii vor primi acasă deciziile cu noul cuantum. În plus, de aceste majorări vor beneficia şi cei care au ieşit la pensie în baza unor legi speciale.

"Vor primi în plus (pensionarii n.r) de când a intrat legea în vigoare, de la 1 octombrie. În lege spune că această recalculare se derulează pe o perioadă de 12 luni, dar, indiferent când se va termina de calculat ultimul dosar din ţară, acel pensionar va primi banii începând cu 1 octombrie 2018. Practic nu pierde niciun leu. Pentru a pune în aplicare o asemenea lege există nevoie de un soft, program informatic, pe care trebuie să-l achiziţionăm", a afirmat Marius Budăi, citat de Adevărul.  

"Acele persoane care nu au punctaj la grupele de muncă şi care au ieşit la pensie pe legi speciale se încadrează la Legea 192. Acelor persoane le va fi recalculată pensia. Foarte important de precizat că, dacă cumva, din calcul, la unii dintre pensionari iese un cuantum mai mic niciun pensionar nu va pierde ci va rămâne în plată cu acel cuantum care este cel mai avantajos pentru el”, a adăugat ministrul muncii.

 
Loading...