Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment RECALCULAREA PENSIILOR: Ce se întâmplă cu toți cei care aveau PENSII MICI! Până când se mai dau banii...

RECALCULAREA PENSIILOR: Ce se întâmplă cu toți cei care aveau PENSII MICI! Până când se mai dau banii...

Un articol de: B1.ro - 18 Oct 2018, 08:32
RECALCULAREA PENSIILOR: Ce se întâmplă cu toți cei care aveau PENSII MICI! Până când se mai dau banii... Eveniment

În proiectul noii legi a pensiilor, aprobat recent de Executiv, există mai multe situații în care vor fi recalculate pensiile românilor.

"La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile stabilite pe baza legislației anterioare devin pensii în înțelesul prezentei legi și se recalculează prin înmulțirea numărului total de puncte realizat cu valoarea punctului de referință (...), cu excepția pensiilor stabilite în fostul sistem de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor anterior datei de 1 aprilie 2001 care se recalculează conform art. 171", se arată în proiectul viitoarei legi, scrie dcnews.ro

Această înseamnă după șase luni.Cum arăta Angela Similea în tinerețe. Cele mai frumoase poze cu îndrăgita cântăreață româncă (GALERIE FOTO)

Dacă după recalculări va rezulta o pensie mai mică decât cea plătită/cuvenită, atunci se va păstra cel mai avantajos cuantum, mai scrie în document.

Totuși, oricare cuantum ar fi mai avantajos, pensia recalculată nu va putea fi mai mică decât nivelul pensiei minime.

Citeşte mai multe despre:   executiv