Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cât costă rechizitele de bază pentru un elev în anul școlar 2020 - 2021

Cât costă rechizitele de bază pentru un elev în anul școlar 2020 - 2021

Un articol de: Catinca Giosanu - 03 Sep 2020, 09:00
Cât costă rechizitele de bază pentru un elev în anul școlar 2020 - 2021 foto: portalinvatamant.ro Eveniment

Caiete, stilouri, cărţi de colorat, ghiozdane, penare şi ce mai scrie pe listă. Este perioada cumpărăturilor pentru părinţii cu copii care merg la şcoală. În curând, magazinele vor fi luare cu asalt de oameni aflați în căutarea articolelor cu care trebuie să umple ghiozdanele cu tot ceea ce le-au sugerat cadrele didactice.

 

 

Cât costă rechizitele pentru elevi după începerea noului an școlar

 

 

Nici bine nu s-a stabilit procedura de începere a noului an școlare 2020-2021 că în magazinele din întreaga țară deja au fost scoase în față unifromele școlare, ghiozdanele și rechizitele care așteaptă să fie achiziționare de părinții ai căror copii vor începe cursurile școlare. 

Este sezonul cumpărăturilor pentru părinţii cu copii care merg la şcoală. Angajații magazinelor au reamanajat rafturile în așa fel încât să iasă în evidență articolele vestimentare precum cămăși, bluze și tricouri de culoare albă, precum și pantaloni albaștri / fustițe de culoare închisă.

La clasa pregătitoare, părinții vor scăpa mai ieftin, în jur de 200 de lei. Pentru cei mai mari însă, oamenii vor lăsa în magazine chiar și de două ori mai mult.

Cu toate acestea, lista poate continua. Indiferent de vârsta copilului, părinţii trebuie să deconteze lipsurile din sistemul de invăţământ, care conform legii e gratuit, în realitate însă, lucrurile stau cu totul altfel.Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Dacă la începutul lunii septembrie, părinţii vor scoate bani din buzunar pentru hainele de început de ani, ulterior va urma runda a doua. După începerea noului an școlar, oamenii vor fi nevoiți să revină în supermarketuri cu lista pentru rechizite, iar dacă în cazul unui copil care începe clasa pregătitoare, bugetul nu depăşete 250 de lei, pentru cei din ciclul gimnazial poate depăşi 450 de lei.

 

 

Tichete pentru elevi: 500 pentru mii de români

 

 

Elevii romni care fac parte din categoriile defavorizateluate în evidență de autoritățile competente din țară urmează să primească tichete în valoare de 500 de lei, ca să-și poată cumpăra rechizite și haine, după cum prevede o nouă ordonanță de urgență a Guvernului care a fost publicată în urmă cu puțin timp în Monitorul Oficial.

Conform OUG nr. 133/2020, tichetele sociale se vor acorda pentru un an școlar acelor elevi care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară (adică 1.115 lei).

”În scurt timp, tichetele vor fi emise pe suport electronic, în acest sens vor fi asemănătoare cardurilor bancare, pe care posesorii le vor putea utiliza pentru atât pentru plata rechizitelor cât și a hainelor. Tichetele se vor acorda pe baza unor liste care vor fi întocmite de autoritățile administrației publice locale, iar suma de 500 de lei nu va putea fi preschimbată în numerar.

Măsura este necesară, mai ales în această perioadă a epidemiei de coronavirus, fiindcă este una dintre cele mai afectate categorii, mai ales dacă luam în considerare abandonul școlar ridicat provocat de închiderea școlilor și lipsa accesului la învățământul online”, notează avocatnet.ro.

Aceste tichete se vor distribui prin ordin de ministru, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a OUG nr. 133/2020. Ordonanța a intrat astăzi în vigoare iar procedura ar trebui stabilită până cel târziu la data de 11 octombrie 2020.

 

Citeşte mai multe despre:   an scolar 2020-2021