Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Reclamă cu scandal la Târgoviște: Ce spun autoritățile despre clipul controversat filmat pe Turnul Chindiei (VIDEO)

Reclamă cu scandal la Târgoviște: Ce spun autoritățile despre clipul controversat filmat pe Turnul Chindiei (VIDEO)

Un articol de: - 22 Iun 2017, 13:15
Reclamă cu scandal la Târgoviște: Ce spun autoritățile despre clipul controversat filmat pe Turnul Chindiei (VIDEO) Foto: portalturism.com Eveniment

Un spot publicitar filmat de un cunoscutul lanţ de fast-food KFC i-a oripilat pe internauţii români. Reclama a fost realizată în Turnul Chindiei, iar în imagini apare un bărbat dezbrăcat care se aruncă din turn. 

După ce apariția clipului a stârnit un val de revoltă pe rețelele sociale, autoritățile din Târgoviște se disculpă, susținând că în momentul în care a fost semnat contractul pentru închirierea Curții Domnești au fost informate că videoclipul cu pricina va avea un alt conținut. 

Reclamă cu scandal la Târgoviște: Ce spun autoritățile despre clipul controversat filmat pe Turnul Chindiei

“Ne delimităm sub orice formă de ceea ce a apărut în acel spot publicitar. Nu am avut sub nicio formă cunoștință despre ceea ce urma să se facă în acel spot publicitar . Există un contract între Muzeu și o firmă din București de producție publicitară, pentru închirierea locației. Mi-au spus că la turn urmează să se întâlneacsă niște tineri și să facă bungee jumping. Le-am spus că nu sunt de acord cu acest lucru, pentru că imi era teamă să nu se întâmple ceva. Replica lor a fost că tot acest lucru va fi realizat post-producție ”a declarat Ovidiu Cârstina, director CNM Curtea Domnească Târgoviște, potrivit mditv.ro.

Acum, după ce imaginea monumentului istoric a fost pătată, autoritățile anunță că vor da în judecată firma publicitară din Bucureşti, cu care au încheiat contractul pentru reclama ce ar fi trebuit să se difuzeze în Germania.

De altfel, într-o scrisoare deschisă adresată KFC, primarul municipiului Târgoviște, Daniel - Cristian Stan, avertizează că administrația locală își rezervă dreptul de a solicita pe cale legală repararea prejudiciului de imagine pe care compania l-a creat comunității. 

Redăm, mai jos, scrisoarea integrală a primarului din Târgoviște. 

”Scrisoare deschisă adresată KFC (Kentucky Fried Chicken)Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Vă adresez aceste cuvinte în calitate de primar al municipiului Târgoviște, născut și crescut în fosta Cetate de Scaun a Țării Românești.

Am fost neplăcut surprins să urmăresc clipul publicitar pe care compania dumneavoastră l-a filmat în municipiul Târgoviște, în cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească, langă Turnul Chindiei. Consider că filmarea și expunerea sunt de natură să maculeze una dintre emblemele de secole ale orașului, punct de referință pentru comunitate, iubit și respectat de târgovișteni, de români și nu numai. Ceea ce ați făcut dumneavoastră este, în egală măsură, ofensator și revoltător, iar comunitatea noastră a reacționat în consecință, dezaprobând masiv inițiativa.

Nu știu cine vă sunt sfătuitorii, publicitarii, agenții din spatele acestei idei, dar ea este una total nefericită. Orașul nostru trăiește și respiră cultură și istorie prin toate așezămintele și monumentele sale. A fost Capitala Țării Românești pentru mai bine de trei secole. Ar fi trebuit să vă documentați înainte să produceți un clip atât de controversat.

Acest mesaj este unul de indignare față de modul neprofesionist în care ați tratat municipiul Târgoviște. Consider că este imperios necesar să opriți difuzarea spotului care prejudiciază imaginea orașului nostru și să reconsiderați modul în care vă raportați la această comunitate și la valorile sale pe viitor.

Ne rezervăm dreptul de solicita instanţei competente repararea prejudiciului de imagine pe care compania dumneavoastră l-a produs comunitaţii noastre.

Daniel - Cristian Stan
Primarul municipiului Târgoviște”

Citeşte mai multe despre:   Stiri Târgoviște,   reclamă