Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Recomandare de la un preot din Iași pentru permis de port armă: ”Sus numitul are calități morale deosebite, împlinindu-și îndatoririle duhovnicești, iubind Sfânta Liturghie și rugăciunea”

Recomandare de la un preot din Iași pentru permis de port armă: ”Sus numitul are calități morale deosebite, împlinindu-și îndatoririle duhovnicești, iubind Sfânta Liturghie și rugăciunea”

Un articol de: Gabriela Del-Pupo - 18 Oct 2019, 17:00
Eveniment

Un preot din Hârlău a dat o recomandare mai puțin obișniută unui enoriaș. Acesta a apelat la duhovnicul său pentru a obține un permis de port-armă. Preotul nu s-a lăsat impresionat de motivul pentru care bărbatul cerea recomandare și a scris un adevărat eseu despre calitățile acestuia.

Documentul a devenit viral și acum preotul este verificat pentru a fi sancționat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Iată ce a scris preotul în recomandarea sa:

Biserica susține că condamnă astfel de comportamente, iar preotul, dacă va fi găsit vinovat, riscă sacțiuni.

"În primul rând trebuie să cercetăm dacă documentul este real, au apărut foarte multe documente contrafăcute pe internet. Avem un singur indiciu clar protopopiatul Hârlău. Este o semnătură care nu este acoperită și o putem compara cu alte semnături ale preoților din protopopiatul Hârlău. Dacă este real, preotul va trebui să își asume consecințe, adică va trebui sacționat.

Eu cred că mai degrabă a fost vorba de o naivitate, nu și-a dat seama că nu se cuvine ca noi să dăm astfel de recomandări într-o astfel de situație. E o depășire clară a compețenelor unui preot. Mântuitorul spune clar "Cine ridică sabia, de sabie va pieri" însă pe de altă parte să ne aducem aminte nu e o chestiune absolută aici au fost situații în care, încă de pe cele mai vechi timpuri, cei care plecau la luptă erau binecuvântați, încă de pe vremea Imperiului Bizantin, apoi în vremea voievozilor noștri, apoi cele 2 războaie mondiale, mai ales când e vorba de apărare este o binecuvântare pe care o primește soldatul, dar așa a utiliza arma în alte scopuri este un lucru pe care să-l binecuvântăm noi întrr-un fel sau altul. Doamne-Ferește dacă la un momendat o ia razna și face o crimă, până la urmă și preotul se face părtaș prin faptul că și în urma recomandării lui acel o am a primit permis de port-armă. Nu e vorba aici de război", a declarat pentru B1.ro preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Citeşte mai multe despre:   Mitropolia Moldovei si Bucovinei
 
Loading...