Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Record pentru România! Șomajul, nivel minim istoric (VIDEO)

Record pentru România! Șomajul, nivel minim istoric (VIDEO)

Un articol de: - 31 Iul 2017, 12:56
Record pentru România! Șomajul, nivel minim istoric (VIDEO) Foto: Stiri Teleorman Eveniment

Numărul de şomeri a scăzut în luna iunie cu aproape opt mii faţă de luna precedentă, până la 470 de mii, nivel minim istoric. Rata şomajului a coborât la 5,3%, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Un nivel atât de scăzut precum cel din iunie al numărului de şomeri şi al ratei şomajului nu s-a înregistrat niciodată în România din 1994, de când se calculează şomajul.

Record pentru România! Șomajul, nivel minim istoric

Datele arată că numărul de şomeri a coborât sub 480.000 încă din luna ianuarie 2017 şi s-a menţinut apoi sub acest prag. Potrivit INS, numărul şomerilor a scăzut cu circa 56.000 în ultimul an, de la peste 520 de mii în luna iunie 2016. Şomajul este în continuare mai mare în rândul bărbaţilor, cu o rată de 5,9% în luna iunie, în timp ce, în rândul femeilor, şomajul este de doar 4,4%, mai arată datele oficiale.

De la începutul acestui an, şomajul a scăzut în ianuarie, aprilie şi iunie, dar a crescut în februarie, martie şi mai, evoluţie pusă de economişti în relaţie cu majorarea salariului minim pe economie de la 1 februarie, de la 1.250 lei până la 1.450 lei. Patronatele şi unii economişti au avertizat că majorarea este prea rapidă şi i-ar putea afecta pe unii angajaţi fără calificare şi din zone sărace, care sunt plătiţi cu salariile cele mai mici.

Potrivit ANOFM, cele mai ridicate niveluri ale ratei şomajului au fost atinse în judeţele Vaslui, Teleorman, Galaţi şi Buzău, în timp ce nivelul minim al ratei şomajului în luna mai se înregistrează în Ilfov.

Cele mai ridicate niveluri ale ratei şomajului, mai 2017: Vaslui , Teleorman , Galaţi , Buzău , Mehedinţi , Dolj , Gorj , Olt

Cel mai scăzut nivel: IlfovBătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Citeşte mai multe despre:   ANOFM