Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Rectorii a două din cele mai importante universităţi din Capitală, îndemn pentru participarea la vot: "Este un gest de responsabilitate publică să-ți exprimi opțiunile cu ocazia alegerilor" (FOTO)

Rectorii a două din cele mai importante universităţi din Capitală, îndemn pentru participarea la vot: "Este un gest de responsabilitate publică să-ți exprimi opțiunile cu ocazia alegerilor" (FOTO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 24 Mai 2019, 18:26
Rectorii a două din cele mai importante universităţi din Capitală, îndemn pentru participarea la vot: "Este un gest de responsabilitate publică să-ți exprimi opțiunile cu ocazia alegerilor" (FOTO) Foto: Facebook/ AEP Eveniment

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, şi rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, au transmis fiecare câte un mesaj prin care îndeamnă românii să ia parte la votul din 26 mai.

"Cred că proiectul european la aceasta se reduce în mod esențial- la ideea de consolidare a unei culturi politice și civice a libertății, prin consolidarea mecanismelor democratice și a participării directe. Este, poate, cartea noastră de vizită esențială și contribuția Europei la civilizația mondială- ideea libertăților, a drepturilor individului, dar și a responsabilităților corelate cu libertățile pe care le avem.

Prezența noastră civică, prezența noastră prin vot, lămurirea, clarificarea acestor aspecte privitoare la alegeri electorale- cred că toate acestea ar avea un posibil numitor comun în ideea generală că trebuie să contribuim fiecare după posibilitățile noastre la o consolidare a unei culturi a libertății în Europa.Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Eu voi vota duminică pentru o Europă- spațiu al libertăților", a afirmat Mircea Dumitru.

"Mă alătur colegilor mei, precum și profesorilor din alte universități, cu îndemnul către tineri de a participa la vot, o obligație morală pentru societatea civilă, mass-media, mediul universitar, pentru noi toți.

Este un gest de responsabilitate publică să-ți exprimi opțiunile cu ocazia alegerilor. Nu există soluții miraculoase, dar sunt lucruri pe care noi le putem face: să alegem, prin vot, cum vrem să arate ziua de mâine. Votăm pentru că avem puterea de a înțelege prezentul şi a corecta viitorul. Votăm pentru că suntem cetăţeni europeni și avem un cuvânt de spus în stabilirea traseului european al României", a fost şi îndemnul lui Remus Pricopie.

De atlfel, în ultima săptămână numeroşi profesori universitari de calibru şi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ superior au îndemnat românii să se prezinte la vot pe 26 mai.