Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Rectorul și prorectorul Academiei de Poliție și-au dat demisia, la cererea ministrului Carmen Dan. Cei doi se află sub control judiciar, în dosarul deschis după ce jurnalista Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea

Rectorul și prorectorul Academiei de Poliție și-au dat demisia, la cererea ministrului Carmen Dan. Cei doi se află sub control judiciar, în dosarul deschis după ce jurnalista Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea

Un articol de: Ioana Ungureanu - 24 Mai 2019, 12:13
Rectorul și prorectorul Academiei de Poliție și-au dat demisia, la cererea ministrului Carmen Dan. Cei doi se află sub control judiciar, în dosarul deschis după ce jurnalista Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

UPDATE: Și Adrian Iacob și-a dat demisia din funcția de rector al Academiei de Poliție.

Comanda instituției va fi asigurată, până la împuternicirea unui nou rector și a unui nou prorector, de către prorectorul Veronica Stoica.

UPDATE: Mihail Marcoci a anunțat că și-a dat demisia din funcția de prorector al Academiei de Poliție, dar insistă că el nu a făcut presiuni asupra ofițerului care i-a trimis mesajele de amenințare Emiliei Șercan, informează stiripesurse.ro.
 

Ministrul Carmen Dan cere demisia șefilor Academiei de Poliție.

Amintim că Rectorul Academiei de Poliție, Adrian Iacob și prorectorul Petrică Mihail Marcoci, au fost plasați, joi, sub control judiciar de DNA în dosarul deschis după ce jurnalista Emilia Șercan a primit o amenințare cu moartea, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție. 

Pe lângă măsura controlului judiciar cei doi au primit interdicția de a-și mai exercita funcțiile de conducere în cadrul Academiei.

Redăm mai jos comunicatul Ministerului de Interne

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat act de măsurile dispuse de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, de punere în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Iacob Adrian, și prorectorul Marcoci Petrică-Mihail.

 În aceste condiții, comanda Academiei de Poliție va fi asigurată până la împuternicirea unui nou rector și a unui nou prorector de către prorectorul Veronica Stoica.

În conformitate cu art. 2721 alin. 2 din Legea 360/2002 privind Statutul Polițistului, Iacob Adrian și Marcoci Petrică-Mihail vor fi puși la dispoziție.

Raportat la gravitatea faptelor pentru care sunt cercetați și la prejudiciul de imagine adus instituției, precum și la calitatea și conduita impuse de lege pentru polițiști, conducerea Ministerului Afacerilor Interne solicită celor doi ofițeri să-și prezinte cererile de demisie.

Având în vedere principiul autonomiei universitare, procedura demiterii de către ministru nu este posibilă în acest context, însă o decizie de eliberare din funcție se poate lua prin vot de către Senatul universității. O analiză a situației create la nivelul Academiei de Poliție este așteptată și din partea Senatului universității.

Ministerul Afacerilor Interne condamnă orice act de intimidare sau de amenințare din partea vreunui angajat al ministerului și își exprimă toleranța zero față de astfel de fapte.

Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile specializate ale Poliției Române, a colaborat cu DNA în acest caz încă de la primirea sesizării depuse de jurnalistul amenințat și va acorda în continuare sprijin procurorilor pentru finalizarea cazului.