Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății, noi declarații despre redeschiderea școlilor începând cu luna septembrie

Ministrul Sănătății, noi declarații despre redeschiderea școlilor începând cu luna septembrie

Un articol de: Maria Zărnescu - 07 Iul 2020, 11:07
Ministrul Sănătății, noi declarații despre redeschiderea școlilor începând cu luna septembrie Foto: gov.ro Eveniment

În contextul pandemiei de COVID-19 și a creșterii numărului de cazuri de infectare confirmate, redeschiderea școlilor în luna septembrie este una dintre problemele în discuție pentru autorități. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat luni seara, în timpul unei intervenții la Digi24 că va fi luată o decizie în privința școlilor, cel mai probabil la finalul lunii august.

Având în vedere creșterea mare a numărului de cazuri, există și posibilitatea ca școlile să nu se redeschidă pentru elevii la data stabilită în mod normal, 14 septembrie 2020. Premierul Ludovic Orban i-a anunțat deja pe cei din sistemul de învățămân să fie totuși pregătiți pentru reînceperea cursuriolor online.

 

Ministrul Sănătății, noi detalii despre redeschiderea școlilor în septembrie

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că pe durata verii, speciliștii vor analiza fiecare etapă a pandemiei, dar și a măsurilor ce se impun, luând ulterior o decizie pentru redeschiderea unităților de învățământ în luna septembrie. La rândul lor și grădinițele au fost închise în data de 11 martie și nu își vor deschide porțile, cel mai probabil, până în luna septembrie, dacă va fi posibil.

Mai mult decât atât, ministrul a explicat că această decizie va fi cel mai probabil luată și anunțată la finalul lunii august. Totodată, Nelu Tătaru îndeamnă la prudență și a amintit că există, în acest moment, un grup de lucru, o comisie mixtă la nivelul Ministerului Educație, condusă de vicepremierul Raluca Turcan, ce pregătește și analizează măsurile și variantele în care noul an școlar va începe în această toamnă, scrie Digi24.ro.

„Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului şcolar. De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educaţiei, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate”, a explicat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, potrivit sursei citate anterior.

 

Nelu Tătaru le recomandă oamenilor să fie precauți

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Ministrul Sănătății îndeamnă totuși românii să fie precauți. Pentru moment ne-am confrunta cu o a doua etapă a primului val pandemic.

„În acest moment, pentru toată lumea, înseamnă să ne revenim, să respectăm... Nu mă gândesc (la începerea școlilor - n.r.), noi adaptăm evoluția. La apropierea începutului anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, o să spunem ce putem să facem în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim acest moment, cu tot ce înseamnă măsuri. Sfatul ar fi cel precaut. Noi acum avem de gestionat o a doua cocoașă a acestui primului moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut-o în alt registru un pic cam devreme”, a explicat ministrul Sănătății, la Digi24.

 

Examenele finale pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, susținute în condiții speciale

 

Anul școalr a trecut prin schimbări majore în perioada pandemiei. Sesiunile din 2020, pentru Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat au fost organizate cu respectarea unor condiții speciale precum: măsurarea temperaturii la intrare în unitățile de învățământ (valabilă atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice), purtarea obligatorie a măștii și dezinfectarea la intrare în școli, dar și respectarea măsurilor de distanțare socială.

Nu doar examenele au fost organizate diferit, ci și participarea elevilor la orele de pregătire în vedere examenelor. Adolescenții au mers la școală câteva ore pe zi, au stat la distanță de 2 metri în banci și au fost obligați să poarte măștile de protecție. 

Citeşte mai multe despre:   ministrul sanatatii,   Nelu Tataru,   redeschidere scolilor