Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Se cere referendum pentru unirea României cu Republica Moldova: Campanie de strângere de semnături pentru revizuirea Constituţiei (VIDEO)

Se cere referendum pentru unirea României cu Republica Moldova: Campanie de strângere de semnături pentru revizuirea Constituţiei (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 30 Oct 2018, 15:10
Se cere referendum pentru unirea României cu Republica Moldova: Campanie de strângere de semnături pentru revizuirea Constituţiei (VIDEO) Eveniment

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a anunţat într-o conferinţă de presă alături de liderul mişcării unioniste "Acţiunea 2012" că se implică în campania de strângere de semnături pentru iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei astfel încât să se deschidă calea pentru unirea Republicii Moldova cu România. 

”Iașul va da startul acestei campanii de strângere de semnături. Deja avem și formatul grafic al acelor flyere pe care o să începem să le împărțim, după care vom încerca să facem și campanii mobile de strângere de semnături în autobuzele noastre, cele tricolore, mergând prin campusurile universitare, peste tot pe unde este nevoie. Primul voi fi eu care va semna pentru a putea să aducem pe tapetul Parlamentului României acest frumos proiect. Vom lua legătura cu toate centrele din diaspora pentru a face campanie de strângere de semnături și în afara țării”, a anunțat Chirica.

Conferinţă de presă Mihai Chirica - George Simion

Această iniţiativă este una riscantă ce poate stârni tensiuni diplomatice puternice în regiune deoarece Rusia, Ungaria sau Ucraina se vor opune unui astfel de demers.

Campania a fost demarată de George Simion alături de mai multe organizaţii unioniste, care au format Alianţa pentru Centenar. Mihai Chirica este primul primar de oraş important care aderă la această a cţiune.

”Conștienți că fiii și nepoții noștri trebuie să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut, într-un stat unificat, democratic, european și prosper, hotărâți să edificăm procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române, în concordanță cu istoria poporului nostru, cu normele de morală și de drept internațional în vigoare, prin reîntregirea neamului românesc pe cale pașnică, liber consimțită, fără niciun amestec din afară, pentru a munci împreună la realizarea și mulțumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate, adoptăm prezenta Constituție”, este propunerea de preambul pe care iniţiatorii o vor introdusă în legea fundamentală.

Pentru a putea fi depusă în Parlament ca să intre în dezbatere, inițiativa cetățenească va trebui să strângă jumătate de milion de semnături până la jumătatea lunii febriarie 2019. Conform declaraţiei lui George Simion, în prezent sunt strânse 130.000 de semnături.
 

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Mihai Chirica,   Stiri Iasi