Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ”Regândirea sistemului de formare a profesorilor poate avea un impact major în recredibilizarea profesiei” Iohannis, nemulțumit de rezultatele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat

”Regândirea sistemului de formare a profesorilor poate avea un impact major în recredibilizarea profesiei” Iohannis, nemulțumit de rezultatele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Un articol de: - 15 Iul 2016, 20:19
”Regândirea sistemului de formare a profesorilor poate avea un impact major în recredibilizarea profesiei” Iohannis, nemulțumit de rezultatele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat Foto: surse.info Eveniment

Președintele Klaus Iohannis nu este mulțumit de rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională și la Bacalaureat și insistă că sistemul românesc de învățământ se poate schimba doar prin viziune și acțiune.

"Suntem din nou la finalul unui an școlar, s-au încheiat Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. M-a întrebat cineva dacă sunt mulțumit de rezultate și cum le evaluez, cum le apreciez. Evaluarea mea ar suna astfel: absenteism mare, note mici, promovabilitate redusă, șanse și mai reduse pentru mulți dintre tinerii noștri să realizeze ce își doresc în viață. Probabil cu toții suntem nemulțumiți — elevi, profesori, autorități, părinți — iar concluziile pe care le tragem sunt cam aceleași în fiecare an. Dar asta în sine nu rezolvă nimic. Lucrurile se pot schimba doar prin viziune și prin acțiune", a declarat Iohannis, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că, din cauza problemelor din sistem, mulți dintre absolvenții de liceu nu iau Bacalaureatul și, prin urmare, nu au perspective în cariera profesională.

"Regândirea sistemului de formare a profesorilor poate avea un impact major în recredibilizarea profesiei și în creșterea atractivității acesteia, în a menține și aduce la catedră acei dascăli dedicați și profesioniști de care este nevoie într-un învățământ preuniversitar de calitate", a mai declarat președintele, care a mai precizat că siguranța celor patru milioane de români din învățământul preuniversitar, copii și adulți, este o prioritate.

O altă problemă pe care a evidențiat-o este reprezentată de avizele sanitare și autorizațiile de securitate la incendiu, în contextul în care puțin peste o treime dintre clădirile destinate procesului educațional au autorizație de securitate la incendiu. El a subliniat că după vacanța parlamentară nu ar trebui să mai existe nicio școală fără autorizație.

Citeşte mai multe despre:   bacalaureat,   scoli,   profesori,   elevi