Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Regele Cioabă, operat cu succes în Antalya: Următoarele 48 de ore sunt decisive, spun medicii

Regele Cioabă, operat cu succes în Antalya: Următoarele 48 de ore sunt decisive, spun medicii

Un articol de: - 16 Aug 2013, 19:09
Regele Cioabă, operat cu succes în Antalya: Următoarele 48 de ore sunt decisive, spun medicii Foto: evz.ro Eveniment

Medicii de la spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya i-au montat, vineri seară, lui Florin Cioabă, aflat în stare gravă după ce a suferit mai multe infarcte, un dispozitiv de asistare circulatorie. Acest dispozitiv îi va ajuta inima să pompeze sânge.

Operația a durat 4 ore. Medicii sunt rezervaţi asupra stării de sănătate a lui Florin Cioabă, precizând că următoarele 48 de ore sunt decisive.

Florin Cioabă, ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor, a fost transferat, vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi din aceeaşi provincie a Turciei.

Regele romilor a fost mutat deoarece spitalul Akdeniz Üniversitesi are un dispozitiv care ajută inima să pompeze sângele.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au informat, joi că au fost de la început în legătură atât cu familia lui Florin Cioabă, cât şi cu Secţia Consulară a Ambasadei României în Turcia, care a facilitat legătura cu spitalul din Antalya prin translatorul pus la dispoziţia familiei.

Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, joi, că Florin Cioabă nu are o leziune cerebrală ireversibilă, dar starea lui este gravă, circulaţia spre creier a fost afectată din cauza infarctului, capacitatea de contracţie a inimii este redusă şi sunt afectaţi rinichii, având nevoie de suport renal.

În cazul în care va fi nevoie de transferul lui Florin Cioabă în România, Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, urmează să pună la dispoziţie un avion SMURD.
  
Costul transportului, respectiv al combustibilului şi al taxei de aterizare, va fi suportat de către familia lui Florin Cioabă, au spus reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Regele Cioabă, ținut în viață de aparate: Medicii l-au operat de urgență
Embed:


Citeşte mai multe despre:   medici,   Antalya,   infarct,   operatie