Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Regele Mihai îi retrage lui Sorin Oprescu calitatea de membru al Ordinului Coroana României, acordată acestuia în 2011

Regele Mihai îi retrage lui Sorin Oprescu calitatea de membru al Ordinului Coroana României, acordată acestuia în 2011

Un articol de: B1 TV - 07 Sep 2015, 13:42
Foto: realitatea.net Eveniment

Biroul de presă al Majestății Sale a anunțat, luni, că Regele Mihai a decis retragerea calităţii de membru al Ordinului Coroana României, în grad de Ofiţer, domnului Sorin Mircea Oprescu, anunță B1 TV.

"Această decizie a fost luată în conformitate cu prevederile Statutului Ordinului Dinastic Coroana României din 30 decembrie 2011.

Domnul Sorin Mircea Oprescu a fost informat printr-o scrisoare din partea Cancelariei Decoraţiilor Regale despre retragerea acestui Ordin"
, se arată în comunicat.

Oprescu a fost decorat, în martie, și de ambasada Franței cu legiunea de onoare.

În timpul ceremoniei, în apropierea sediului Ambasadei Franţei s-au adunat în jur de 30 de bucureşteni, majoritatea tineri, nemulţumiţi de distincţia acordată primarului de către Paris.

Acesţia au protestat paşnic, purtând pancarte cu mesaje legate de ceea ce nu le place la modul cum gestionează primarul Oprescu Capitala.

Tinerii au format un grup pe Facebook, apreciind că gestul Guvernului francez de a acorda cea mai înaltă distincţie primarului Bucureştiului este "pe cât de inexplicabil pe atât de revoltător".

Sorin Oprescu era acuzat de tineri de distrugerea sistematică a patrimoniului arhitectural al Capitalei, de uciderea câinilor fără stăpân, de evacuarea ilegală a peste 1.000 de oameni din zona Buzești-Berzei în timpul iernii 2011, de aprobarea unor construcții ilegale în numeroase zonele protejate și distrugerea unor repere ce țin de memoria comunității etc.

Citeşte mai multe despre:   Regele Mihai,   Sorin Oprescu
 
Loading...