Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Regele romilor Florin Cioabă a fost condus pe ultimul drum: În urma sa au rămas doi regi

Regele romilor Florin Cioabă a fost condus pe ultimul drum: În urma sa au rămas doi regi

Un articol de: B1 TV - 23 Aug 2013, 18:16
Regele romilor Florin Cioabă a fost condus pe ultimul drum: În urma sa au rămas doi regi Eveniment
Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, a fost condus, vineri, pe ultimul drum. Fanfara şi corul au amuţit. Mii de romi şi-au luat astăzi rămas bun de la regele Florin Cioabă, la cimitirul municipal Sibiu.

Cortegiul funerar al lui Florin Cioabă a ajuns, vineri după-amiază, la Cimitirul Municipal din Sibiu după ce a străbătut aproape şapte kilometri, traseul fiind parcurs în aproape două ore. La ceremonia care a durat aproximativ 6 ore au participat, în total, circa 2.500 de persoane.

Mai mulţi lideri ai romilor au susţinut în ultimele zile că la funeraliile lui Florin Cioabă vor fi prezenţi cel puţin 100.000 de romi, însă numărul participanţilor a fost mult mai mic, ajungând la aproximativ 2.500 de oameni.

În urma sa, Cioabă a lăsat 2 regi. Dorin, regele internaţional al romilor şi Daniel, regele romilor din România.

Cu ochii în lacrimi, Dorin Cioabă, fiul cel mare al lui Florin Cioabă a fost încoronat Rege Internaţional al romilor. fratele lui mai mic, Daniel, s-a ales şi el cu o coroană, mai mare şi mai opulentă. Este cea a tatălui său, pe care a moştenit-o pentru funcţia ce-i revine de acum înainte.

O situaţie care nu pare să-l mulţumească pe împăratul Iulian, care a anunţat că va recunoaşte doar unul dintre cele 2 capete încornorate.  Împăratul Iulian spune că cei 600 de fii ai lui Solomon nu au ajuns toţi regi.

A murit regele, trăiască regii. Nu s-au înţeles care să preia atribuţiile tatălui lor, aşa că ambii fii ai lui Florin Cioabă au ajuns regi. Dorin, fiul cel mare a ajuns aşadar rege internaţional, iar cel mic se opreşte cu atribuţiile la graniţele ţării. Ambii au îngenunchiat în faţa mamei lor în timpul ceremoniei, şi asta chiar lângă căpătâiul lui Cioabă.

După slujba ţinută în faţa casei lui Florin Cioabă, cortegiul funerar a pornit spre cimitir pe ritmuri de fanfară.

La fiecare intersecţie importantă s-a făcut câte o oprire, unde cei care l-au condus pe ultimul drum pe Florin cioab au aruncat cu bani.

Înainte de a-l conduce pe ultimul drum, familia, rudele şi prietenii au mai zăbovit puţin în faţa casei.

Întreaga procesiune a fost ţinută de 7 pastori. Cavoul costă nu mai puţin de 15.000 de euro, iar la căpătâiul regelui Cioabă va sta o cruce înaltă.

Florin Cioabă nu a dorit să meargă în excursia din Turcia, ultima din viaţa sa. Dorin, fiul cel mare al autoproclamatului Rege al romilor, a plătit vacanţa în care şi-a dorit să meargă toată familia. Tatăl lui se simţea obosit, însă în cele din urmă a fost convins. S-a întos acasă însă într-un sicriu de plumb, iar acum a fost înmormântat într-un cavou de 15.000 de euro.

Averea pe care Florin Cioabă o lasă în urmă se ridică la 14 milioane de euro. Avea mai multe case, terenuri, aur şi maşini.

Regele Cioabă, condus pe ultimul drum la Sibiu
Embed: