?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Regina Ana a României împlineşte 89 de ani. Principele Radu: La mulţi ani, Majestate!

Regina Ana a României împlineşte 89 de ani. Principele Radu: La mulţi ani, Majestate!

Un articol de: - 18 Sep 2012, 10:43
Foto: Blogspot.com Eveniment

Majestatea Sa Regina Ana a României împlineşte, marţi, 89 de ani, devenind „cea mai longevivă soţie de rege sau domnitor din întreaga istorie a României”, aşa cum scrie principele Radu pe blogul său personal.

În aceeaşi postare, principele ţine să îi ureze reginei un „La mulţi ani, Majestate”.

Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris, unde şi-a trăit şi copilăria. Ea este fiica Principelui Rene de Bourbon-Parma şi a Principesei Margareta a Danemarcei.

După izbucnirea Primului Război Mondial, în 1939, principesa şi-a urmat familia în Spania, apoi în Statele Unite, unde a urmat cursurile unei şcoli de artă. În paralel, pentru a-şi putea câştiga existenţa, a lucrat ca vânzătoare la magazinul universal Macy's.

În 1943, Principesa Ana s-a înrolat ca voluntar în armata franceză. A fost, împreună cu regimentul ei, în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg şi Germania, până la sfârşitul ostilităţilor. A primit "Crucea de Război" a Franţei.

Principesa Ana l-a cunoscut pe Regele Mihai I al României la Londra, în preajma nunţii Elisabetei a II-a. După doar o săptămână, Regele i-a cerut mâna. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena. Împreună au cinci fiice: Margareta, născută în 1949, Elena – 1950, Irina – 1953, Sofia – 1957 şi Maria – 1964.

Titlul de „majestate” îi este contestat de mulţi deoarece Regina Ana nu a domnit niciodată în România.

Citeşte mai multe despre:   regina ana,   aniversare,   blog,   Regele Mihai
 
 
 
Loading...