Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Regina Ana, ultimul drum în România. Sicriul Majestății Sale, depus la Castelul Peleș (VIDEO)

Regina Ana, ultimul drum în România. Sicriul Majestății Sale, depus la Castelul Peleș (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 09 Aug 2016, 15:05
Regina Ana, ultimul drum în România. Sicriul Majestății Sale, depus la Castelul Peleș (VIDEO) foto: B1 TV Eveniment

UPDATE 18.30: Slujba ortodoxă oficiată, marţi după-amiază, la Castelul Peleş, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana, s-a încheiat. Regina Ana a fost adusă în ţară cu o cursă specială a unei aeronave Tarom şi va fi înmormântată, sâmbătă, la Curtea de Argeş.

În Sinaia, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe şi ale bisericii catolice au bătut timp de trei minute, la intrarea cortegiului funerar în oraş.

UPDATE 16.15: Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a plecat spre Castelul Peleș, acolo unde va sta până miercuri seară, când va fi adus în București..

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Acolo va fi oficiata o slujba ortodoxa de catre ÎPS Nifon, în prezenta IPS Ioan Robu, iar in Sinaia vor suna clopotele tuturor bisericilor ortodoxe si ale bisericii catolice din localitate.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a ajuns în România, pe Aeroportul Otopeni, urmând ca, după o scurtă ceremonie, să fie transportat la Castelul Peleș, potrivit B1 TV.

Aeronava cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a aterizat pe Aeroportul Otopeni la ora 14:59, o ceremonie militară şi religioasă fiind organizată pe aeroport, la aceasta participând reprezentanţi ai statului, membri ai Casei Regale şi ierarhi ai Bisericii Catolice şi Bisericii Ortodoxe Române.

Slujba religioasă pentru regina Ana

Regina Ana, ultimul drum în RomâniaAu adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Programul ceremoniilor pentru Regina Ana va începe de marţi seară, când sicriul va ajunge în România. De la Otopeni va fi transportat la Castelul Peleş şi apoi, miercuri seară, la Palatul Regal din Capitală. Slujba de înmormântare va avea loc, în rit ortodox, sâmbătă, de la ora 15:00, la Noua Catedrală de la Curtea de Argeş. Ceremoniile religioase vor fi oficiate însă şi de reprezentanţii Bisericii Romano-Catolice.

 La ceremoniile religioase nu va participa însă şi regele Mihai care a fost sfătuit de medici să rămână în Elveţia.

Citeşte mai multe despre:   regina ana,   sicriu,   aeroport,   Stiri Otopeni