Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Regina-Mamă Elena s-a întors, pentru totdeauna, acasă: Suverarana este reînhumată, sâmbătă, la Curtea de Argeș, alături de fiul său, MS Regele Mihai I al României (VIDEO)

Regina-Mamă Elena s-a întors, pentru totdeauna, acasă: Suverarana este reînhumată, sâmbătă, la Curtea de Argeș, alături de fiul său, MS Regele Mihai I al României (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 19 Oct 2019, 11:28
Eveniment

Dorința ultimului suveran al României este îndeplinită. Astăzi, osemintele Reginei-Mamă Elena, repatriate, ieri, din Elveţia, vor fi depuse în necropola Regală de la Curtea de Argeș, alături de cele ale fiului său, Majestatea Sa Regele Mihai I al României, relatează B1 TV.

După 70 de ani, Regina-Mamă Elena se întoarce, pentru totdeauna, acasă, iar mama şi fiul vor sta, împreună, în eternitate! Slujba de înmormântare de la Curtea de Argeș va fi oficiată de patru înalţi ierarhi, mitropoliţi, dar de şi un sobor de preoţi. După înhumare, stindardul Reginei Mamă Elena va fi expus la Săvârșin, în Muzeul Regal. Şi astăzi, dar şi mâine, este doliu în România.

În mod simbolic, la miezul zilei, începe, la Catedrala Episcopală Regală, ceremonia de înmormântare.

Tot simbolic, Familia Regală străbate, pe jos, drumul până la Vechea Catedrală. Din suită fac parte Majestatea Sa Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia, Principesa Maria, dar şi Ducele Amedeo de Aosta, Principesa Mafalda, fiica Ducelui De Aosta, și Lord Peter Rosslyn, şeful Casei Alteței Sale Regale Principelui de Wales și Ducesei de Cornwall.

O jumătate de oră durează slujba de înmormântare, oficiată de nu mai puţin de patru mitropoliţi şi un sobor de preoţi.

Apoi, are loc o procesiune militară și religioasă, de la Catedrala Episcopală și Regală, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. Un militar poartă crucea de lemn, un altul, coroana de flori și alți opt, sicriul.

Ceremonia înhumării în Pridvor, la care participă doar Familia Regală română, este programată între orele 12.45 şi 12.55. În momentul în care sicriului va fi coborât în criptă, vor fi trase 21 de focuri de armă şi se vor intona Imnul Național și Imnul Regal.

Apoi, Majestatea Sa Margareta va ieşi din catedrală cu stindardul Reginei.

Citeşte mai multe despre:   Regina-Mama Elena
 
Loading...