Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Reguli încălcate în dealul Mitropoliei. Noul prefect al Capitalei, inspecție la pelerinajul Sf. Dimitrie cel Nou

Reguli încălcate în dealul Mitropoliei. Noul prefect al Capitalei, inspecție la pelerinajul Sf. Dimitrie cel Nou

Un articol de: Andrei Ștefan - 27 Oct 2020, 12:59
Reguli încălcate în dealul Mitropoliei. Noul prefect al Capitalei, inspecție la pelerinajul Sf. Dimitrie cel Nou Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Eveniment

Pelerinajul de pe dealul Mitropoliei are loc în condiții speciale anul acesta, din cauza epidemiei de coronavirus. Circa o mie de persoane se mai află constant la coadă, iar timpul de așteptare e de circa o oră.

Potrivit protocolului încheiat între municipalitate și Patriarhie, „organizatorul va institui puncte de filtrare a participanților în zonele de acces/ ieșire a publicului (piciorul pantei, sensul de urcare/coborâre, bd 11 iunie, în zona de acces a coloanei de credincioși. În zona acestor filtre se va realiza triajul observațional al participanților. Persoanele organizate pe rândul de așteptare vor beneficia de marcaje la fiecare 1,5 metri, iar pe stâlpii gardului vor fi amplasate anunțuri cu privire la păstrarea distanței și respectarea normelor igienico-sanitare”.

Până în prezent, peste 29.000 de credincioși s-au rugat la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou. Marți dimineață însă, în ultima zi de pelerinaj, a fost raportat și un incident, legat de nerespectarea regulilor impuse de către autorități.

 

Reguli încălcate în ultima zi a pelerinajului Sf. Dimitrie cel Nou

 

Autoritățile au îndemnat credincioșii din București, care au avut acees să se închine la racla cu moaștele Sf Dimitrie cel Nou (Basarabov), să păstreze distanța unii față de alții în timp ce așteaptă să ajungă la raclă.

Potrivit digi24.ro, în această dimineață, un grup de pelerini veniți din țară a fost lăsat să intre pe ușa din spate a Catedralei, fentând coada de peste 1500 de credincioși care așteptau să ajungă la moaște.

 

Noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, în inspecție la pelerinaj

 

Actualul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, a fost prezent la pelerinaj, declarând că inspectează dacă oamenii respectă normele sanitare și de distanțare.Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Am venit să verific dispozitivele de ordine și siguranță publică, să verific din partea Prefecturii dacă totul este în regulă. Sunt încântat și mulțumit de ceea ce au făcut, persoanele care participă la evenimentul religios au înțeles în mod exemplar să respecte normele sanitare și normele de distanțare. Totul este în bună ordine, colegii mei din structurile de ordine și siguranță publică colaborează excepțional cu reprezentanții Patriarhiei, a fost un succes modul în care s-au organizat și desfășurat toată activitatea religioasă”, a declarat noul prefect al Capitalei.

 

Mai mulți politicieni au venit la Sfânta Liturghie a ultimei zi de pelerinaj din Capitală

 

A treia zi a pelerinajului este cea mai importantă, pentru că are loc praznicul Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Sfânta Liturghie de hramul Catedralei Patriarhale și al Capitalei a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. La slujbă au venit mai mulți politicieni, printre care și Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, Monica Anisie, ministrul Educației, și mai mulți primari de sector.

Jandarmii au avut grijă ca accesul să se facă pe două culoare în loc de unul, cum a fost zilele trecute. Credicioşii au prezentat buletinul sau şi-au lăsat datele de contact. 

„E sărbătoarea noastră, a Bucureștilor, dar nu numai. Sfinții sunt universali și pentru București, și pentru toată lumea. Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că e zi frumoasă și că a fost liniște și că putem să venim. Sunt fericită că am venit și e liniște, liniște. În niciun an nu a fost așa liniște”, a susținut o enoriașă.

Citeşte mai multe despre:   pelerinaj Bucuresti,   Sf. Dimitrie cel Nou,   Traian Berbeceanu