Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Se schimbă regulile! Cum se ia ITP-ul din 20 mai

Se schimbă regulile! Cum se ia ITP-ul din 20 mai

Un articol de: - 04 Mai 2018, 16:58
Se schimbă regulile! Cum se ia ITP-ul din 20 mai Eveniment

Începând cu data de 20 mai, regulile ce țin de obținerea ITP-ului se vor schimba radical.

Astfel, de la data stabilită, șoferii care nu își înregistrează mașina pe numele lor într-un interval de 90 de zile de la cumpărare nu vor mai putea să circule, iar inspecția tehnică va fi filmată la calitate HD, fiind teoretic imposibil ca mașinile cu deficiențe grave care pun în pericol circulația pe drumurile publice să mai treacă de aceasta, informează Libertatea.

De asemenea, persoanele care vor fi prinse circulând cu mașina fără să facă înregistrarea pe propria persoană a mașinii noi cumpărate în maxim 90 de zile, vor risca o amendă de până la 2.900 de lei.

În plus, maşinile cu o vechime mai mare de 12 ani trebuie să facă ITP-ul anual.

Deficienţele tehnice sunt grupate în trei mari categorii: cele minore, cu care o maşină poate primi ITP și se referă la defecţiunile care nu au un efect semnificativ asupra siguranţei vehiculului sau impact asupra mediului și cele majore, unde sunt încadrate cele care pot compromite siguranţa vehiculului, pot avea un impact asupra mediului sau îi pot pune în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic.

Ultimele sunt deficienţele periculoase, adică acelea care constituie un risc direct şi imediat la adresa siguranţei rutiere sau care au un impact asupra mediului.

Așadar, dacă o maşină are o deficienţă majoră sau periculoasă, inspecţia tehnică nu poate fi trecută, fiind necesară o nouă verificare în termen de 30 de zile.

Citeşte mai multe despre:   ITP