Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Reguli pentru noul an școlar: Elevii nu vor da teze sau lucrări de control în zilele luni și vineri și nici în două zile consecutive. Ordinul de ministru a fost publicat în Monitorul Oficial

Reguli pentru noul an școlar: Elevii nu vor da teze sau lucrări de control în zilele luni și vineri și nici în două zile consecutive. Ordinul de ministru a fost publicat în Monitorul Oficial

Un articol de: Elena Stanciu - 31 Aug 2020, 12:04
Reguli pentru noul an școlar: Elevii nu vor da teze sau lucrări de control în zilele luni și vineri și nici în două zile consecutive. Ordinul de ministru a fost publicat în Monitorul Oficial Eveniment

Elevii nu vor da teze sau lucrări de control în zilele de luni și vineri sau în două zile consecutive, iar pentru clasele care care trebuie să dea doar două teze, se va evita planificarea acestora în aceeași săptămână. Noile reguli sunt cuprinse într-un ordin al Ministrului Sănătății, care a fost publicat în Monitorul Oficial.

 

Tezele și lucrările de control nu pot fi stabilite în zilele de luni și vineri

 

"Tezele și lucrările de control planificate nu se stabilesc în prima si in ultima zi din saptamana scolara si nici in doua zile scolare consecutive", se arată în documentul citat.

Cu alte cuvinte, tezele sau lucrările de control pot fi programate doar în zilele de marți, miercuri și joi.

De asemenea, într-o săptămână pot fi prevăzute doar două teze, ceea ce înseamnă că acestea pot fi stabilite doar pentru zilele de marți și joi, în condițiile în care în prima și ultima zi a săptămânii nu pot fi programate astfel de evaluări, iar acestea nu trebuie să aibă loc în două zile consecutive.

”Se evită situarea a doua ore consecutive ale aceluiași obiect de studiu. Se evită planificarea unui număr mai mare de două teze pe săptămana, iar pentru clasele la care sunt prevazute numai doua teze se planifica o teza pe săptămână”, se mai arată în ordinul publicat în Monitorul Oficial.

Același document prevede și că ghiozdanul nu poate vea o greutate mai mare de 10% decât greutatea elevului.

”Volumul și greutatea manualelor, ale rechizitelor și ale altor materiale necesare în procesul de învățământ, transportate zilnic de elevi la școala și de la școală, trebuie adaptate capacității de efort fizic corespunzătoare vârstei copiilor și tinerilor. Elevii din ciclul primar și gimnazial folosesc ghiozdane de spate cu fața posterioară întărită. Greutatea continuțului ghiozdanului la toate ciclurile de învățământ nu trebuie să depășească 10% din greutatea copilului”, mai prevede ordinul de ministru.VREME EXTREMĂ în România! A început să ningă abundent

 

Anul școlar se va desfășura în condiții speciale, pe fondul epidemiei de coronavirus 

 

Anul școlar 2020-2021 va începe în condiții speciale, în contextul epidemiei de coronavirus. Autoritățile au pregătit trei scenarii în funcție de care se vor relua cursurile, ținând cont de situația epidemiologică din fiecare zonă în parte.

”În scenariul verde, toți elevii pot participa la cursuri în condiții de protecție sanitară, un scenariul galben, în care elevii pot participa fizic la cursuri, mai puțin cei din cei din clasele V, VII, IX, XI, care pot participa alternativ, fizic și online. Adică prin rotație: jumătate de clasă fizic, jumătate online. Decizia e la nivel de unitate de învățământ. Consiliul de Administrație propune un scenariu, Inspectoratul școlar și DSP vor aviza și Comitetul județean sau cel al municipiului București pentru situații de urgență va da acceptul. Am dat astfel autonomie locală”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, pe B1 TV.

Al treilea scenariu, cel roșu, prevede că toți elevii vor face cursuri online.

În debutul ședinței de Guvern de luni, premierul Ludovic Orban le-a cerut ministrului Educației și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să finalizeze ordinul comun care prevede regulile după care se va desfășura noul an școlar. Documentul ar urma să fie publicat marți, 1 septembrie.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   Monitorul Oficial