Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Remus Cernea câștigă procesul împotriva ANI: "Am înlăturat o suspiciune injustă la adresa mea. Voi continua să apăr drepturile omului"

Remus Cernea câștigă procesul împotriva ANI: "Am înlăturat o suspiciune injustă la adresa mea. Voi continua să apăr drepturile omului"

Un articol de: - 22 Sep 2015, 13:28
 Remus Cernea câștigă procesul împotriva ANI: "Am înlăturat o suspiciune injustă la adresa mea. Voi continua să apăr drepturile omului" Foto: Wikipedia Eveniment

După ce deputatul Remus Cernea a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI), acesta a câștigat procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție.

După ce Curtea de Apel București a susținut că Remus Cernea este compatibil cu postul de deputat în martie 2014, și Înalta Curte de Casație și Justiție i-a oferit acestuia câștig de cauză.

Într-un comunicat de presă oferit de către Remus Cernea, acesta a declarat: “Am înlăturat, așadar, în instanță, o suspiciune injustă la adresa mea, chiar dacă acest lucru a durat doi ani. Voi continua să fac politică într-un mod curat, numai și numai pentru a promova valorile democratice ale societății deschise, drepturile omului, drepturile animalelor și statul de drept, fără să mă implic în vreun fel în acte de corupție și menționând un standard ridicat de civilitate, integritate și moralitate publică”.

Remus Cernea a mai declarat și faptul că nu este de acord cu unele proceduri ANI, susține Agerpres .

“În privința procedurilor ANI, poate că o idee ar fi ca acele comunicări publice din partea instituției cu privire la presupusa stare de incompatibilitate a unui politician să fie însoțite și de o prezentare, pe scurt, a punctului de vedere al celui în cauză, astfel încât opinia publică să fie corect informată cu atât privire la punctul de vedere al ANI, cât și la cel al persoanei acuzate. Altfel, acuzatul, deși poate este nevinovat, riscă să fie perceput de către mulți și pentru o perioadă semnificativă de timp, drept incompatibil întrucât replica sa se va face mult mai greu auzită, ceea ce este nedrept. Cel puțin aceasta a fost experiența mea și nu îi doresc nimănui să o repete", adaugă Cernea.

Pe data de 17 octombrie, inspectorii de integritate au declarat că Remus Cernea este incompatibil deoarece “calitatea de deputat este incompatibilă cu funcția de administrator la societățile comerciale”.

Remus Cernea a câștigat procesul, susținând că a demisionat din funcția de administrator al firmei SC Sed Nove SRL, la începutul mandatului de deputat.

Citeşte mai multe despre:   Remus Cernea,   incompatibilitate,   ANI,   proces,   Drepturile Omului