Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Remus Pricopie: Am cerut un raport Parchetului cu toate fraudele de la bac. Elevii ar putea fi monitorizați și audio

Remus Pricopie: Am cerut un raport Parchetului cu toate fraudele de la bac. Elevii ar putea fi monitorizați și audio

Un articol de: B1 TV - 25 Aug 2013, 20:11
Remus Pricopie: Am cerut un raport Parchetului cu toate fraudele de la bac. Elevii ar putea fi monitorizați și audio Foto: qmagazine.ro Eveniment

După ce a scăpat din mână organizarea bacalaureatului de anul acesta, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, caută soluţii.

Aşteaptă acum un raport cu privire la profesorii şpăgari care au fost acuzaţi de fraudarea primei sesiuni, pentru a stabili dacă din septembrie mai pot preda în liceu. În acelaşi timp, se caută soluţii pentru o mai bună supraveghere în sălile de testare.

Remus Pricopie vrea ca la anul examenul de bacalaureat să fie monitorizat nu doar video, ci şi audio.

Ministrul Educaţiei nu vrea ca profesorii asupra cărora planează suspiciuni de fraudare a Bacalaureatului să mai predea până nu li se clarifică situaţia. Astfel, le-a cerut colegilor un raport atât pentru dosarele din această vară, cât şi pentru cele mai vechi.

„Am cerut colegilor din minister să-mi facă un inventar, sigur că nu putem să-l facem noi, va trebui să apelăm la cei de la procuratură, DNA, să-mi facă un inventar al tuturor dosarelor aflate fie la procuratură, fie în judecată. Fiecare caz în parte va fi analizat până pe 16 septembrie şi dacă legea spune că nu mai are dreptul să intre la clasă, nu va mai intra la clasă”, a spus Remus Pricopie.

Mai mult decât atât, pentru a stopa frauda la examenul de Bacalaureat, guvernanţii se gândesc acum să-i întregistreze pe elevii care susţin probele nu doar video, ci şi audio.

„S-a discutat despre posibilitatea de a avea şi înregistrare audio din sală. Încă nu s-a luat o decizie, o să vedem până la sfârşitul acestei săptămâni, pentru că prima problemă pe care trebuie să ţi-o pui în momentul în care introduci o măsură este să vezi în ce măsură poţi să şi implementezi. Eu nu cred că este atât de complicat”, a completat ministrul Educației.

Înregistrările video vor exista în continuare, însă ministrul recunoaşte că anul acesta poziţionarea camerelor a fost făcută de mântuială. Vrea ca de la anul sălile să fie bine încadrate şi nu să surprindă doar un unghi din sală. Iar monitorizarea, a spus Remus Pricopie, se va face în timp real.

Remus Pricopie: Elevii ar putea fi monitorizați și audio la bacalaureat
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Remus Pricopie,   examen