Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Remus Pricopie: Se vor achiziționa 600 de microbuze școlare cu toate că necesarul ar fi mai mare

Remus Pricopie: Se vor achiziționa 600 de microbuze școlare cu toate că necesarul ar fi mai mare

Un articol de: - 13 Sep 2013, 18:03
Remus Pricopie: Se vor achiziționa 600 de microbuze școlare cu toate că necesarul ar fi mai mare Foto: romanialibera.ro Eveniment

Remus Pricopie, ministrul Educației, a anunțat, vineri, la inaugurarea unei școli reabilitate cu fonduri europene, că în acest an se vor achiziționa 600 de microbuze școlare, cu toate că necesarul ar fi mai mare, relatează Mediafax.

Potrivit calculelor din teritoriu, ar fi nevoie de 600 până la 900 microbuze școlare pentru elevii care fac naveta. 

Pricopie a specificat că banii pentru achiziționarea microbuzelor au fost identificați în bugetul de stat.

"Anul trecut, au fost achiziţionate 186 de microbuze, necesarul de anul acesta este de 600 - 900 de microbuze, depinde cum evaluezi. Am identificat în bugetul statului 76 de milioane de lei pentru 600 de microbuze. Ministerul Dezvoltării a parcurs toate etapele pentru ca documentaţia asociată licitaţiei să fie pe site şi urmează licitaţia propriu-zisă, sperăm să nu avem probleme cu această licitaţie, să nu fie întreruperi şi în câteva luni să avem microbuzele", a declarat ministrul Educației.

Legat de aceste microbuze avem elemente importante de noutate: în acest moment, microbuzele sunt fie la şcoală, şi nu au şofer sau combustibil, fie la primărie. Premierul a decis ca microbuzele să fie gestionate de autorităţile locale, de acum încolo vom şti foarte clar cine are responsabilitatea gestionării acestor microbuze", a subliniat Remus Pricopie.

În județul Buzău sunt necesare 22 microbuze pentru ca numărul elevilor care fac naveta să se reducă simțitor.

"Am dat la mister necesarul de microbuze, 22, şi este în curs de desfăşurare o licitaţie, urmând a ne fi repartizat fie lotul integral, fie o parte, după achiziţionare. Se intenţionează la nivel naţional achiziţia a 600 de microbuze. E o prioritate acest lucru, însă tot vor mai fi copii care fac naveta din cauza infrastructurii. La Nehoiu, în zona Mlăjet, de pildă, se ajunge doar cu căruţa şi sunt probleme pentru copiii din clasele V-VIII", a anunțat Dumitru Ene, șeful Inspectoratului Școlar Județean Buzău.

Citeşte mai multe despre:   Remus Pricopie