Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Noapte agitată în Banat! Un val de cutremure a zguduit Mehedințiul, cel mai mare dintre ele înregistrând o magnitudine de 4,6

Noapte agitată în Banat! Un val de cutremure a zguduit Mehedințiul, cel mai mare dintre ele înregistrând o magnitudine de 4,6

Un articol de: Beatris Ionita - 26 Iun 2020, 07:17
Noapte agitată în Banat! Un val de cutremure a zguduit Mehedințiul, cel mai mare dintre ele înregistrând o magnitudine de 4,6 Eveniment

Val de cutremure în zona Banatului, începând de joi seară. Unul dintre cele mai puternice mișcări seismice din 2020, din România s-a produs joi seară, în Mehedinți, o zonă cu risc seismic mic, a fost precedat de un cutremur mai slab și urmat de 3 replici.

Coșmarul a început la ora 17:20, când s-a înregistrat un cutremur cu magnitudinea 3.3, la adâncimea de 4km, apoi a urmat zguduitura cea mai puternică, la ora 20:30, când s-a produs seismul estimat la o magnitudinea de 4.6, la adâncimea de 16km.

Încă 2 replici au urmat în decursul nopții, una dintre acestea la doar 6 minute față de precedentul, adică la ora 20:36, înregistrând magnitudinea ml 2.9, la adâncimea de 17km.Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Cel mai recent seism care a avut loc în Mehedinți s-a produs în dimineața zilei de vineri, la ora 5:17, a avut magnitudinea de 3.0, și s-a înregistrat la adâncimea de 4km.

Unde seismică din dimineața de vineri s-a produs la o distanță de 127km V față de Craiova, 142km SE de Timisoara, 145km E de Belgrade, 150km E de Zemun, 158km N de Nis, 180km SE de Arad, 188km SV de Sibiu, 203km E de Novi Sad, 203km V de Pitesti, 239km N de Sofia, relatează INFP. 

Cel mai puternic cutremur din 2020 în România a avut loc pe 31 ianuarie și a avut magnitudinea de 5,2.

 

Când va avea loc următorul cutremur de peste 5 grade în România

 

 

Constantin Ionescu, directorul general al INFP, a vorbit despre perspectiva unui cutremur cu magnitudinea 5 pe scara Richter care va avea loc în România.

`Statistica, uneori, nu dă date aşa, dar aceste cutremure de 5 au apărut cam la doi ani, doi ani şi ceva, trei, dar nu poţi să ştii ziua, ora şi mărimea cutremurului. Asta este o necunoscută. Ştii că se va produce în zona Vrancea, ceea ce este un noroc pentru noi că ştim unde va avea loc şi avem un sistem de alertare seismică cu 25 de secunde înainte, cu ajutorul căruia ne putem aduce contribuţia pentru reducerea efectelor cutremurelor", a spus acesta la Antena 3.

Amintim că un cutremur puternic a lovit România în dimineața zilei de 25 aprilie. Seismul cu magnitudinea de 5 s-a produs la ora 01:04, în zona seismică Vrancea, Galați, la adâncimea de 22 de km.

Citeşte mai multe despre:   cutremur