Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Reprezentant al Ministerului Sănătății, despre posibilitatea ca România să ajungă în situația Italiei: “Pacienții cu forme ușoare sau medii vor fi îngrijiți la domiciliu”

Reprezentant al Ministerului Sănătății, despre posibilitatea ca România să ajungă în situația Italiei: “Pacienții cu forme ușoare sau medii vor fi îngrijiți la domiciliu”

Un articol de: George Lupu - 28 Mar 2020, 23:32
Reprezentant al Ministerului Sănătății, despre posibilitatea ca România să ajungă în situația Italiei: “Pacienții cu forme ușoare sau medii vor fi îngrijiți la domiciliu” Foto: Pacient cu COVID-19 (sursă: hepta.ro) Eveniment

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat sâmbătă seara, că unul dintre principalele obiective în lupta cu noul coronavirus este păstrarea necontaminată a spitalelor mari din România.

„Vom încerca să menținem necontaminate până în ultima fază spitalele mari, spitalele de urgență județene”, a spus secretarul de stat, într-o intervenție la Antena3.

În condițiile în care numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut continuu în ultimele zile, ajungând la aproape 1.500 de cazuri, Horațiu Moldovan a precizat că în situația în care România va ajunge într-un scenariu subru, asemănător cu situația din Italia, pcienții cu forme ușoare și medii vor fi îngrijiți la domiciliu.

 „În situația în care vom ajunge ca în Italia, să utilizăm toată rezerva de spitalizare, atunci se va pune problema de a îngriji la domiciliu pacienții cu forme ușoare și medii”, a precizat Horaţiu Moldovan, sâmbătă seară, la Antena 3.

El a ținut să precizeze că în faza actuală, pacienții sunt tratați în spitalele de boli infecțioase. La acestea se adaugă spitalele de suport în număr de 43, care totalizează 3.500 de paturi. În faza a treia vor fi folosite toate spitalele județene, 35 la număr, fapt ce adaugă încă 4.000 de paturi.