Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Republica Moldova începe vaccinarea anti-COVID-19 cu dozele donate de România. Când va fi administrat primul vaccin în stânga Prutului

Republica Moldova începe vaccinarea anti-COVID-19 cu dozele donate de România. Când va fi administrat primul vaccin în stânga Prutului

Un articol de: Vladimir Ionescu - 01 Mar 2021, 20:18
Republica Moldova începe vaccinarea anti-COVID-19 cu dozele donate de România. Când va fi administrat primul vaccin în stânga Prutului foto simbol: Facebook @ Maia Sandu Eveniment

Campania de vaccinare anti-COVID-19 din Republica Moldova începe marți, 2 martie, a anunțat Ministerul Sănătății de la Chișinău, potrivit Deschide.md. Primele doze de ser imunitar au fost donate de România, care a trimis în weekend primul lot din cele 200.000 de doze promise de președintele Klaus Iohannis în cadrul vizitei efectuate în stânga Prutului la finalul anului 2020.

În stânga Prutului începe vaccinarea anti-COVID-19. Primele doze au fost donate de România, care a promis Republicii Moldova 200.000 de doze

 

În Republica Moldova, prima vaccinare anti-COVID-19 va avea loc marți, 2 martie, ora 10, în incinta Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău, iar ulterior vaccinarea va fi lansată și la Institutul de Medicină Urgentă. Secretarul de stat Tatiana Zatîc a refuzat să spună cui îi va fi administrată prima doză, însă este vorba despre un angajat al sectorului sanitar din stânga Prutului.

Republica Moldova a primit, sâmbătă, prima tranșă de vaccin anti-COVID-19 din cele 200.000 de doze anunțate de Președintele României la Chișinău, în decembrie 2020. Primul lot a constat în 21.600 de doze din serul produs de AstraZeneca, iar președinta Maia Sandu a precizat că acestea vor fi folosite „pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaților din sistemul medical și lucrătorilor implicați în prima linie de luptă cu pandemia”.

„Acesta este prima tranșă din cele 200.000 de doze de vaccin din donația generoasă promisă de România pentru cetățenii țării noastre. Mulțumim, România! Mulțumim, Uniunea Europeană! Lotul primit astăzi este produs de compania AstraZeneca. El va fi utilizat pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaților din sistemul medical și lucrătorilor implicați în prima linie de luptă cu pandemia. Le mulțumim pentru efort și sacrificiu! Procedura de vaccinare va începe în zilele următoare. Împreună oprim pandemia. Vaccinul și respectarea măsurilor de protecție în continuare ne vor ajuta să ieșim din această criză”, declara Maia Sandu, sâmbătă, după sosirea primelor doze de vaccin anti-COVID-19 în Republica Moldova.

România își ține mereu promisiunile, în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova, spunea Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe.

 

„Tocmai au ajuns azi în Republica Moldova primele 21.600 de doze de vaccin din cele 200.000 promise în decembrie 2020 de Președintele României, domnul Klaus Iohannis. E primul vaccin contra COVID-19 ce ajunge în Republica Moldova! România își ține mereu promisiunile, în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova”, a scris ministrul Bogdan Aurescu, pe Twitter.