Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Restricții relaxate, de luni, în Capitală: Se redeschid restaurantele, cinematografele și sălile de spectacol la 30% din capacitate

Restricții relaxate, de luni, în Capitală: Se redeschid restaurantele, cinematografele și sălile de spectacol la 30% din capacitate

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Mai 2021, 11:08
Restricții relaxate, de luni, în Capitală: Se redeschid restaurantele, cinematografele și sălile de spectacol la 30% din capacitate Foto: Pixabay Eveniment

Restricțiile au fost relaxate în București, în contextul în care rata de infectare cu coronavirus a scăzut sub pragul de 3 la mia de locuitori. Astfel, sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele şi cafenelele s-au redeschis de luni la 30% din capacitate, după un program de la 5:00 la 21:00. Acestea vor putea funcționa la o capacitate de 50% abia după ce incidența va scădea sub pragul de 1,5 la mie. 

Hotărârea CMBSU poate fi citită integral AICI.

 

Hotărâre CMBSU - Restricții relaxate în Capitală

 

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat Hotărârea cu numărul 25 care prevede relaxarea restricțiilor în Capitală, dată fiind scăderea ratei de infectare cu coroavirus.

Principalele prevederi ale Hotărârii CMBSU:

  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi în interiorul altor spaţii publice închise, e permisă în intervalul orar 5.00 – 21.00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare e permisă în intervalul orar 5.00 – 21.00 fără a depăşi 30% din capacitatea maximă.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu excepţia desfăşurării activităţii de comercializarea a biletelor de tip LOTO, pariuri şi lox, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea spaţiului. 


În continuare e interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor sau a oricăror alte evenimente culturale.

De asemenea, toate persoanele cu vârste de peste 5 ani sunt în continuare obligate să poarte masca de protecție, așa încât ea să acopere și gura, și nasul.

 

Prefectul Capitalei îndeamnă la responsabilitate

 Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

În acest context, însă, prefectul Capitalei, Alin Stoica, îndeamnă din nou la responsabilitate din partea tuturor, dat fiind că pericolul SARS-CoV-2 nu a trecut.

„Există pericolul ca lucrurile să se poată întoarce şi nu vrem să se întâmple lucrul acesta. Vrem ca lucrurile să evolueze spre bine şi să ajungem la o rată de infectare cât mai mică şi lucrul acesta se poate realiza prin menţinerea măsurilor de siguranţă sanitară şi evident prin vaccinare”, a declarat Alin Stoica.

Acesta a precizat că noi măsuri de relaxare vor fi adoptate după ce rata de infectare cu coronavirus va scădea sub pragul de 1,5 la mia de locuitori: „De exemplu, sălile de spectacol şi restaurantele vor putea funcţiona la o capacitate de 50% şi vor putea fi permise de exemplu evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi, gen concerte”.

Potrivit celor mai recente date oficiale, în România au fost depistate pozitiv cu coronavirus  1.057.655 de persoane, din care 995.506 au fost deja declarate vindecate. 180.289 de persoane au fost diagnosticate în total în București, rata de infectare conform ultimelor date, fiind de 2,62.