Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Reţeaua de transport în comun București-Ilfov va fi reorganizată până la toamnă. Se vor organiza benzi pentru mijloacele de transport în comun și vor fi extinse pistele pentru biciclete

Reţeaua de transport în comun București-Ilfov va fi reorganizată până la toamnă. Se vor organiza benzi pentru mijloacele de transport în comun și vor fi extinse pistele pentru biciclete

Un articol de: Beatris Ionita - 04 Mai 2021, 12:35
Reţeaua de transport în comun București-Ilfov va fi reorganizată până la toamnă. Se vor organiza benzi pentru mijloacele de transport în comun și vor fi extinse pistele pentru biciclete Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Transportul public va fi reorganizat în regiunea București-Ilfov în perioada mai – septembrie, în vederea optimizării, a anunțat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov, marţi.

”Reorganizarea vizează crearea de benzi proprii pentru transportul în comun, extinderea pistelor pentru biciclete, încurajarea modurilor alternative de transport şi alte măsuri. În acest sens, un exemplu ar fi benzile proprii realizate sau aflate în procesul de avizare şi execuţie, precum cele de pe Bd. Gh. Magheru, Calea Griviţei (în zona Gării de Nord, pe ambele sensuri), pe Calea Dorobanţi (între Piaţa Dorobanţi şi Şoseaua Ştefan cel Mare) sau Str. Dristorului”, a transmis, marţi, TPBI, potrivit news.ro.

Până la sfârșitul anului 2021 vor fi puse și bazele Proiectului de Tren Metropolitan, în vederea includerii în Programul integrat de transport a acestui mod foarte utilizat la nivel regional în toată Europa.

”O altă măsură va fi eficientizarea liniilor urbane şi regionale, aşa cum a fost cazul liniei urbane 135, care pătrundea foarte mult în Judeţul Ilfov şi a fost reorganizată, prin înfiinţarea unei linii regionale şi reorganizarea unor linii urbane şi regionale. Întrucât în această perioadă ar putea apărea necesitatea unor modificări punctuale pe anumite linii, TPBI aşteaptă din partea călătorilor sugestii şi informaţii referitoare la funcţionarea liniilor de transport la adresa de e-mail office@tpbi.ro, a mai transmis organizaţia.

Specialiştii vor urmări atent gradul de încărcare a vehiculelor şi, acolo unde va fi cazul, vor interveni punctual şi vor adapta numărul de vehicule potrivit cererii, capacităţii de transport a operatorilor, dar şi în funcţie de bugetul primăriilor din cele 41 de localităţi membre.

 

 

Citeşte mai multe despre:   transport in comun,   reorganizare ,   Bucuresti-Ilfov