Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Retrocedare uriașă în Sectorul 2: O femeie a câștigat în instanță un teren de 20 de hectare, pe care se află Parcul Motodrom și stadionul Juventus Colentina (VIDEO)

Retrocedare uriașă în Sectorul 2: O femeie a câștigat în instanță un teren de 20 de hectare, pe care se află Parcul Motodrom și stadionul Juventus Colentina (VIDEO)

Un articol de: - 09 Mai 2017, 10:34
Retrocedare uriașă în Sectorul 2: O femeie a câștigat în instanță un teren de 20 de hectare, pe care se află Parcul Motodrom și stadionul Juventus Colentina (VIDEO) Foto: metropotam.ro Eveniment

O femeie a câștigat în instanță un teren de 240.000 de metri pătrați din Sectorul 2 al Capitalei. Este vorba despre un teren de două ori mai mare decât Arena Națională, care cuprinde Parcul Motodrom, o benzinărie, baza sportivă a clubului Juventus București, Universitatea Lumina, precum și mai multe blocuri, drumuri, alei și spații verzi, informează Știrile Pro TV.

Decizia instanței nu este definitivă, iar autoritățile locale au anunțat deja că vor face recurs. 

Terenul câștigat în prima instanță de Mihăiescu Ileana Clara Constanta, după un proces care a început în 2011, este evaluat la 600 de milioane de euro. În cazul în care decizia magistraților va rămâne definitivă, femeia va primi în natură unele terenuri, iar pentru altele va primi despăgubiri. 

Retrocedare uriașă în Sectorul 2: O femeie a câștigat în instanță un teren de 20 de hectare, pe care se află Parcul Motodrom și stadionul Juventus Colentina

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

Astfel, parcul Motodrom ar urma să le rămână locuitorilor Capitalei, în timp ce echipa de  fotbal Juventus Colentina, care va promova în Liga I, ar putea fi obligată să părăsească baza sportivă.

“Sunt 300 de copii. Vor intra în răspunderea morală a autorității locale și municipale și ei să facă ce vor mai departe, bazele spotrive nu se retrocedează”, a declarat patronul de la Juventus Colentina. 

Viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat pentru HotNews.ro, că Primăria Sectorului 2 va interveni în proces pentru a se asigura că aceste obiective sunt cât mai bine aparate.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

"S-a făcut o retrocedare în Parcul Motodrom. O doamnă, pe baza unor acte ilizibile, a câștigat în instanță cu Capitala, care nu știu cum s-a apărat, 46 de hectare care cuprind Parcul Motodrom, Stadionul Juventus, o parte din zona Fundeni. Pe noi ne-au sesizat cei la la echipa Juventus care aveau în plan să facă mai multe investiții, dar acum nu mai pot. Noi vom cere acte de la Arhivele Naționale și vrem să intervenim în proces", a declarat Dan Cristian Popescu. 

Citeşte mai multe despre:   femei,   instanta