Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Retrocedările ilegale din Sibiul lui Klaus Iohannis: Cum a devenit proprietar de imobil un neamț parașutat în România după Revoluție

Retrocedările ilegale din Sibiul lui Klaus Iohannis: Cum a devenit proprietar de imobil un neamț parașutat în România după Revoluție

Un articol de: - 06 Oct 2014, 13:30
Retrocedările ilegale din Sibiul lui Klaus Iohannis: Cum a devenit proprietar de imobil un neamț parașutat în România după Revoluție Eveniment

De retrocedările ilegale ale primarului Sibiului nu ar fi beneficiat doar Biserica Evanghelică, ci și vicepreședintele PDL, Stephan Baune, mâna dreaptă a lui Klaus Iohannis.

Jurnaliștii de la ancheteonline.ro scriu că Baune este „un neamț parașutat în România imediat după Revoluție ( se pare direct din fostele structuri STASI), care a obținut cetățenie cu câteva zile înainte de a pune mâna pe prima clădire din orasșul transilvan ( dintr-un numar de 16 pe care le detine in prezent), situate în centrul urbei.

„Acum este un prosper om de afaceri local, reprezentând o piesa de bază în structura unei suveici construite în timp de samsarii imobliari ai Sibiului”, mai arată sursa citată.

Întreg mecanismul de punere în aplicare a acestei restituiri de imobil este prezentat într-o plângere penală depusă în 6 iunie 2002 de o firmă care a fost păgubită ( alături de stat), prin aruncarea în stradă în urma retrocedării clădirii în care se află cu chirie. Firma respectivă deținea un magazin la parterul clădirii restituite, pe baza unui contract de inchiriere cu statul ( primăria Sibiu), mai arată ancheteonline.ro.

„În plângere se arată că “persoana care ar fi cerut retrocedarea în natură a imobilului situat în str. Avram iancu nr.1-3, nu a prezentat niciun act original privind calitatea de proprietar sau successor unic legal al fostului proprietar, iar funcționarii Primăriei Sibiu au restituit imobilul unui intermediar, Braune Stephan pe baza unor procure provenite din Germania mai mult decat dubioase, intermediar care apare ulterior și cumpărător al imobilului”, mai scrie sursa citată.

Proprietarul magazinului evacuat a investit în spatial închiriat aproape 5 miliarde de lei vechi, bani pe care nu i-a mai putut recupera niciodată, ceea ce a dus la falimentarea sa.

„Rețeaua samsarilor imobiliari pentru aceasta falsă retrocedare a fost formată din Emil Grusea, cel care a fost mandatat de către așa zisa Forek Gertrud, avocatul Dorin Suciu, cel care a reprezentat-o pe aceasta în procesul de retrocedare, notarul Gabriel Bucsa, care a legalizat dubioasele acte depuse la notar și beneficiarul direct, Stephan Braune, mâna dreaptă a lui Klaus Iohannis”, se mai precizează în articol.


Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Stiri Sibiu