Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Reviste ”educative” pentru copii, pline de greșeli gramaticale: ”Pisicuț-o stai nițel că-ți aduc un prosopel” (FOTO)

Reviste ”educative” pentru copii, pline de greșeli gramaticale: ”Pisicuț-o stai nițel că-ți aduc un prosopel” (FOTO)

Un articol de: - 04 Sep 2015, 15:10
Reviste ”educative” pentru copii, pline de greșeli gramaticale: ”Pisicuț-o stai nițel că-ți aduc un prosopel” (FOTO) Foto: libertatea.ro Eveniment

Reviste educative pentru preșcolari, pline de greșeli gramaticale. Asta pot descoperi părinții care le cumpără copiilor reviste ce ar trebui să le stimuleze celor mici imaginația și să îi ajute să învețe să citească, informează Libertatea.

”Ia murdărit-o”, în loc de ”I-a murdărit-o” și ”Pisicuț-o”, în loc de ”Pisicuțo” sunt două greșeli gramaticale grave descoperite într-o poezie dintr-o astfel de revistă. Mai mult, deși erau necesare, virguilel lipsesc cu desăvârșire din textul respectiv.

Acesta este doar una dintre problemele semnalate când vine vorba despre cărțile pentru cei mici.

Anul trecut, au intrat în atenția publică unele extrase dintr-un manual auxiliar, care pretinde să ”învețe temeinic scrisul și cititul”. Este vorba despre manualul , ”Să dezlegăm tainele abecedarului”, care include unele exerciții nepotrivite pentru elevii din clasele primare.

În timp ce un exercițiu anunță că ”Maria ia o lamă nouă” și sfârșește cu o ”rană mare”, un altul îi îndeamnă pe elevi să rostească: ”Baba bătu bietul băiat bolnav”. (Detalii AICI)

În plus, potrivit unui studiu sociologic, în manualele de ciclu primar, apărute din 1987 până în prezent, femeile sunt doar mame și neveste supuse și casnice, câteodată învățătoare sau „femei" de serviciu. Mai toate poartă fustă, sunt cicălitoare, iar activitatea lor preferată este udatul florilor. (Detalii AICI)


Foto: libertatea.ro

Citeşte mai multe despre:   copii