Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment AVOCAȚII SE REVOLTĂ împotriva protocolului SRI-Parchet: “Un act profund neconstituţional, nelegal”

AVOCAȚII SE REVOLTĂ împotriva protocolului SRI-Parchet: “Un act profund neconstituţional, nelegal”

Un articol de: - 04 Apr 2018, 23:06
AVOCAȚII SE REVOLTĂ împotriva protocolului SRI-Parchet: “Un act profund neconstituţional, nelegal” Eveniment

Protocolul de colaborare încheiat între SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  conţine prevederi care justifică denunţarea lui ca un act profund neconstituţional, susține Baroul Cluj.

"Desecretizatul 'Protocol de cooperare între PÎCCJ şi SRI pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale' conţine suficiente prevederi care să justifice denunţarea lui ca un act profund neconstituţional, nelegal", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Consiliul Baroului Cluj.

Conform sursei citate, avocaţii clujeni cer să se stopeze astfel de practici, care eludează principiile consacrate de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, Constituţia României şi Codul de procedură penală.

"Din lecturarea Protocolului reiese că preambulul documentului nu face decât să încerce o validare a unor încălcări evidente a regulilor procesului penal, pornind chiar de la principiile acestuia. Condamnăm existenţa unor astfel de înţelegeri neconstituţionale şi nelegale între autorităţi ale statului. Solicităm ca, pe viitor, să se stopeze o astfel de practică care eludează principiile consacrate de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, Constituţia României şi Codul de procedură penală, în principal dreptul la un proces echitabil şi principiul legalităţii procesului penal', se mai arată în comunicat.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Cluj-Napoca,   SRI