Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Revoltă în jurul Casei Regale. PNL, de acord cu proiectul care a scandalizat monarhiștii (VIDEO)

Revoltă în jurul Casei Regale. PNL, de acord cu proiectul care a scandalizat monarhiștii (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 27 Iun 2016, 11:12
Revoltă în jurul Casei Regale. PNL, de acord cu proiectul care a scandalizat monarhiștii (VIDEO) foto: captură video Eveniment

Liberalii sunt de acord cu iniţiativa anunţată de Guvern în legătură cu o nouă lege care să reglementeze statutul Casei Regale a României şi vor susţine actul normativ, a anunţat Alina Gorghiu, arată B1 TV.

"Anul acesta se împlinesc 150 de ani de când Casa Regală a României şi PNL împart un efort continuu de modernizare şi democratizare a României. PNL salută iniţiativa anunţată de Guvern, în legătură cu o nouă lege, care să reglementeze statutul Casei Regale a României. Parlamentarii liberali vor susţine acest act normativ", a scris, într-o postare pe Facebook, copreşedintele liberal Alina Gorghiu.

Revoltă în jurul Casei Regale. PNL, de acord cu proiectul care a scandalizat monarhiștii

Premierul Dacian Cioloş anunţa recent că Executivul lucrează pentru a crea un cadru juridic privind rolul şi atribuţiile Casei Regale în societatea românească. Iar în zilele următoare, proiectul de lege privind reglementarea statutului Casei Regale ar putea fi depus la Parlament.

Iniţiativa tehnocraţilor i-a pus însă pe jar pe monarhişti. Zeci de personalităţi, printre care jurnaliști şi academicieni, au semnat o petiţie împotriva proiectului de lege care ar face din Casa Regală o instituţie publică în interiorul regimului republican. În petiţie i se cere Casei Regale să se ţină departe de. "acest dar otrăvit".

Semnatarii îi critică pe social-democratii care sustin proiectul și susțin că singura schimbare de care are nevoie acum România este revenirea la monarhia constituțională.

Prin formule juridico-administrative, care nu sunt decât expresia mascată a unei tranzacții de cumpărare, asistăm la încercarea principalului partid politic din România de a compromite nu doar Statutul Coroanei, ci toată jertfa Regelui Mihai în anii exilului. Avem speranța că Alteța Sa Regală, Principesa Margareta, Custodele Coroanei, va ține departe acest dar otrăvit. Solicităm Președintelui României, Guvernului, și, nu numai PSD-ului, ci și tuturor partidelor politice implicate în această "instituţionalizare republicană" a Casei Regale să păstreze limitele decenței și respectului pentru ceea ce a însemnat și înseamnă Regele Mihai şi să înceteze demersurile anunțate public."

A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Casa Regala,   Parlamentul Romaniei,   liberali,   Alina Gorghiu