Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Revolta oltenilor în fața PESTEI PORCINE! Sătenii au făcut ZID la intrarea în localitate: Dacă moare unul în familie, îi omori pe toți? Nu vă las să îmi luaţi bucătura de la gură! (VIDEO)

Revolta oltenilor în fața PESTEI PORCINE! Sătenii au făcut ZID la intrarea în localitate: Dacă moare unul în familie, îi omori pe toți? Nu vă las să îmi luaţi bucătura de la gură! (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 01 Noi 2018, 12:46
Foto: Gazeta de Sud Eveniment

Continua revolta in comuna doljeana Secu, lovita de pesta porcina! Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare au început eutanisiere porcilor din cauza pestie porcine! Oamenii şi-au ascuns animalele, aşa că specialiştii au găsit şi au omorât, până acum, doar trei porci mici. Sătenii cer noi seturi de analize şi spun că animale sunt signura lor sursă de hrană pe perioada iernii. Dacă analizele vor confirma pesta porcină, atunci sunt, totusi, de acord, cu eutansierea. Altfel, par hotărâţi să se opună autorităţilor în continuare!

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare au inceput sa caute porcii prin ograzi cu nopatea in cap. Din 94 de animale, cât stiau ca se află în satul satul Comănicea, din comuna Secu, acolo unde a fost depistata pesta pocina recent, au mai găsit doar 3 animale, potrivit GDS.ro

Vestea ca porcii le vor fi omorati a nascut revolta în comuna doljeană Secu! Sătenii au blocat accesul în zonă ca nu cumva specialiştii să le omoare porcii din gospodării, după ce au aflat că există ordin de la Prefectură pentru sacrificarea animalelor din zona lor.

Spiritele s-au incins cand politia a inceput sa instituie filtre la intrarea in comuna. Dupa confirmarea pestei porcine in satul Comănicea, s-a stabilit o zonă de protecţie pe trei kilometri si a fost creata si o zonă de supraveghere pe 10 kilometri.

Oamenii sunt extrem de revoltati, pentru ca, spun ei, porcii erau singura lor sursa de hrana.

“Au prelevat analize? Nu, nu! Nu este reala! Domne, murea si la altii daca era pesta porcina. Daca moare unul in familie, omori tot satul? Asa si cu porcii”, spun localnicii.

Pesta porcină a lovit 266 de localităţi din 15 judeţe ale tarii. 355.000 de porci afectaţi de boală au fost deja ucişi.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.