Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment REVOLTĂTOR: Mărturia unei PACIENTE ajunse la spitalul Sf. Spiridon din Iași. Principala ocupație la Urgențe pare să fie chatul!

REVOLTĂTOR: Mărturia unei PACIENTE ajunse la spitalul Sf. Spiridon din Iași. Principala ocupație la Urgențe pare să fie chatul!

Un articol de: - 01 Iun 2017, 16:08
REVOLTĂTOR: Mărturia unei PACIENTE ajunse la spitalul Sf. Spiridon din Iași. Principala ocupație la Urgențe pare să fie chatul! Eveniment

S-a întâmplat în noaptea de marți spre miercuri, la spitalul Sf. Spiridon din Iași, iar mărturia unei paciente de care cadrele medicale și-au cam bătut joc, a devenit virală pe internet, în mai puțin de 24 de ore. Și asta pentru că în România e simptomatic să stai după Salvare, să aștepți pe holurile spitalului fără să te bage nimeni în seamă, iar durerea să-ți fie luată în derizoriu.

Tânăra Cojocariu Andreia din Iași povestește pe Facebook "aventurile" de care a avut parte, după ce i s-a făcut rău în mod subit, mai întâi cu serviciul de ambulanță și mai apoi pe secția de urgențe.  

"M-am trezit având niște dureri foarte mari și cu toți mușchii încordați. Nu aveam niciun control asupra corpului meu... tremuram din cap și până în vârful degetelor. ", își începe Andreia povestirea. Salvarea a venit după vreo 20 de minute, dar cum nu nimerea adresa a coborât singură.

"O doamnă foarte plictisită aștepta înăuntru (...) și îmi spune să mă opresc din tremurat să îmi poată lua temperatura, așa că îi explic frumos că dacă aș fi putut face asta probabil nu era nevoie de o ambulanță.
(...) Mergem într-un final la spital și mă lasa în hol să aștept mult și bine pe un scaun. (...) După o vreme se întoarce doamna respectiva și îmi spune să aștept că mă va prelua cineva. Îndrăznesc și îi spun că vreau neapărat un pahar cu apă la care ea se uită la mine dezinteresată și îmi spune "Nu avem." dupa care se întoarce și pleaca. I se face milă unui om de mine și îmi aduce o sticlă de apă.Dupa lungi așteptări îmi aud numele, sunt chemată într-o altă încăpere. Intru și aud o voce de bărbat care îmi spune "Doamna Cojocaru, dar ce bine arătați!". Pe moment credeam că aud prost, dar un asistent îmi face semn spre un pat. Mă așez și vine să îmi ia sânge pentru analize. Pe fundal se aude "Auzi băi X, venim să te ajutam acolo cu doamna?" Și un val de râsete.

După ce și-au exprimat temerea că pacienta ar putea fi drogată, cei de la Urgențele spitalului Sf. Spiridon din Iași i-au oferit un pat și o perfuzie, timp în care tânăra a remarcat atmosfera pe care o descrie în continuare:

"Atunci am realizat de ce toți oamenii aceia stau pe hol și așteaptă. Pentru că paturile de la primiri urgențe sunt ocupate de domnișoare asistente obosite care își verifică Facebook-ul și găsește clipuri amuzante pe care chiar le împărtășește cu ai săi dragi colegi. Până mi s-a terminat mie perfuzia toți stăteau acolo adunați și se amuzau în fața telefoanelor și vorbeau despre clipuri virale.

(...) Mi se termină perfuzia și vine o doamnă în halat alb care îmi spune Puteți pleca acasă, totul este în regulă. Ați avut doar un atac de panică. O privesc uimită și încerc să îi explic totuși că durerile pe care le am trebuie să aibă o cauză și cer să mi se facă o ecografie ceva. După lungi discuții contradictorii mă trimite la o ecografie după care începe să țipe în fața mea că ea mi-a spus că sunt perfect sănătoasa și nu am absolut nimic."

"Stând pe holuri aud dintr-un cabinet o doamnă doctor spunând Acuși e schimbul de tura și nu vreau să avem prea mulți pacienți așa că trimite-i acasă."Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Finalul? Pacientei i s-au pus niște hîrtii în brațe, a fost asigurată că e sănătoasă și i s-a arătat ușa.

"Am ieșit și am plâns. Am plâns de nervi. Am plâns de durere. Am plâns pentru că nu pot să cred că își pot bate joc în halul ăsta de oameni și mai sunt și plătiți pentru asta."

Citeşte mai multe despre:   spital,   ambulanta