Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment REVOLTĂTOR! Stema Ungariei, amplasată pe Centrul de îngrijire al talentelor din Miercurea Ciuc

REVOLTĂTOR! Stema Ungariei, amplasată pe Centrul de îngrijire al talentelor din Miercurea Ciuc

Un articol de: - 16 Sep 2016, 17:37
FOTO: napocanews.ro Eveniment

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a participat luni, 12 septembrie, la inaugurarea Centrului de îngrijire a telentelor ”Márton Áron”, potrivit Napocanews.ro.

La acest eveniment nu au fost invitată nicio oficialitate românească, festivitatea constând în tăierea unei pangilici în culorile drapelului Ungariei. De asemenea, centrul poartă numele unui episcop maghiar, iar pe clădire a fost amplasată o stemă a Ungariei.

Totodată, la manifestare nu s-a vorbit de orașul Miercurea Ciuc, ci numai despre așa-zisul ținut secuiesc, și despre secui.

Astfel, fără nicio legătură cu fotbalul, preotul catolic Darvas Kozma József a declarat că „trebuie să ne străduim să fim tari în credinţă, curaţi în morală, şi tari în identitatea noastră maghiară”.

Centrul de îngrijire a talentelor ”Márton Áron” a fost construit la Miercurea Ciuc, în județul Harghita, cu sprijinul statului maghiar prin Fondul Bethlen Gabor, iar funcţionarea acestuia va fi asigurată de FK Csíkszereda (clubul de fotbal local) şi Parohia Sfânta Cruce (Szent Kereszt).

 

Citeşte mai multe despre:   Miercurea Ciuc,   UDMR,   Ungaria
 
Loading...