Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Rezerva de apă stocată în acumulări garantează necesarul de apă la valorile normale

Rezerva de apă stocată în acumulări garantează necesarul de apă la valorile normale

Un articol de: - 13 Aug 2012, 17:40
Rezerva de apă stocată în acumulări garantează necesarul de apă la valorile normale Foto: ziarelive.ro Eveniment

Rezerva de apă stocată în acumulări garantează necesarul de apă la valorile normale pentru toţi utilizatorii, astfel că nu este necesară aplicarea Planului de restricţii şi folosirea apei în perioade deficitare, informază, luni, Administraţia Naţională "Apele Române".

"Rezerva de apă brută existentă în principalele acumulări, la nivel naţional are un volum de 3.009 milioane mc, reprezentând 72,6 la sută grad de umplere. Menţionăm faptul că, au apărut limitări la alimentarea cu apă de natură tehnologică, la sistemele de alimentare cu apă în regim centralizat, cu captare din surse subterane, în cadrul câtorva localităţi situate în bazinele hidrografice Prut, Siret şi Jiu, având în vedere scăderile nivelului acestor surse cât şi posibile nisipări ale forajelor", se arată în comunicatul Administrației Naționale “Apele Române,” citat de Mediafax.

Instituția menționează și că monitorizează permanent volumul de apă stocat în lacurile de acumulare, astfel că, pentru perioada următoare, rezerva de apă stocată în acumulări garantează necesarul apei brute la valorile normale pentru toți utilizatorii – populaţie, industrie, energie, agricultură, piscicultură şi agrement.

Datorită ploilor din ultima perioadă, debitele unor râuri au crescut ușor, arată Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor. Totuși, debitele se situează sub mediile multianuale lunare, conform INHGA, iar nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub cotele de atenţie.

Pe Dunăre, debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) a fost în scădere, având valoarea de 3.100 mc/s, sub media multianuală a lunii august (4.300 mc/s).

Citeşte mai multe despre:   comunicare,   ploaie