Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Rezidențiat cu scandal. Mii de studenți depun contestații. Rectorul Universității a explicat ce s-a întâmplat (VIDEO)

Rezidențiat cu scandal. Mii de studenți depun contestații. Rectorul Universității a explicat ce s-a întâmplat (VIDEO)

Un articol de: - 20 Noi 2017, 10:00
Rezidențiat cu scandal. Mii de studenți depun contestații. Rectorul Universității a explicat ce s-a întâmplat (VIDEO) Eveniment

Scandal uriaș după examenul de rezidențiat care a avut loc duminică în București! Toate tezele din Capitală s-au recorectat după ce examinatorii au greșit grilele, iar absolvenți eminenți de Medicină au picat examentul, informează B1 TV. Decizia Ministerului Sănătății de a accepta recorectarea lucrărilor nu a calmat spiritele. Dimpotrivă, mulți candidați au reclamat faptul că reverificarea grilelor s-a făcut în lipsa lor, ceea ce este ilegal. Iar luni la universitate va ploua cu contestaţii. 

”Au fost mai multe probleme. La medicină dentară, după a doua corectare, au ieșit punctaje normale, și mici și mari. După ce a fost publicată grila corectă, ne-am comparat rezultatele, ce am obținut la scanare cu grila de pe internet. Multora le-au ieșit diferențe între 20 și 80 de puncte față de rezultatul de la scanare. La medicină generală recorectarea nu a fost în prezenta lor, ceea nu e foarte trasparent”, a precizat, pentru B1 TV, candidatul Andrei Bucur.

Rezidențiat cu scandal. Mii de studenți depun contestații

Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din București, a explicat pentru B1 TV ce s-a întâmplat:

”Am ascultat interviul candidatului. Sunt două probleme pe care le-a ridicat. Prima e legată de întrebările care ar fi fost formulate și ale căror răspunsuri nu se găsesc în bibliografia de concurs. Acest fapt provine de la Comisia Centrală Națională de la Târgu Mureș, care a elaborat subiectele și care le-a transmis în toată țară, în cele șase centre universitare. Toți candidații de ieri au avut subiecte unice, deci aceste nelămuriri legate e tipul de întrebare și de răspuns și dacă răspunsurile se găsesc în bibliografie pot fi contestate la Comisia Centrală care a generat subiectele.

A doua problemă e modalitatea de corectare, care a fost oarecum aproximativă. Este real că în momentul în care am primit electronic subiectele de la Târgu Mureș, ele au fost preluate pe stick-uri și trimise în sălile de concurs. În timpul corectării, s-a constat că la unele săli punctajele erau foarte apropiate și ni s-a părut în neregulă. Am verificat cu Comisia Centrală conținutul grilei starter și a posibilităților de corectare conform celor generate de Comisia Centrală. Ei ne-au trimis ce aveau ei, am reîncărcat materialele pentru corectură pe calculator, le-am multiplicat pe stick-uri, le-am verificat că sunt corecte și am trecut la evaluarea punctajelor conform grilei corecte, în fiecare sală. 

Unii dintre candidați deja plecaseră atunci, nu au stat toate cele patru ore, dar au fost câțiva studenți care să asiste la corectarea ultimelor teze. După ce am făcut corectarea cu grilele corecte, am făcut încă o recorectare noi, astfel încât ceea ce rezultă ca punctaj la fiecare student să fie ceea ce e corect. Ieri am afișat rezultatele la medicină, astfel încât fiecare să vadă și, dacă consideră că punctajul e incorect, candidații au dreptul să facă o contestație pentru recorectarea tezei, în prezenta lor”. 

Citeşte mai multe despre:   concurs,   examen