Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Protest #Rezist la Târgul de Carte de la Leipzig. Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana şi Gabriela Adameşteanu au purtat insigne galbene (FOTO)

Protest #Rezist la Târgul de Carte de la Leipzig. Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana şi Gabriela Adameşteanu au purtat insigne galbene (FOTO)

Un articol de: - 18 Mar 2018, 13:21
Eveniment

Spiritul protestelor #Rezist a trecut de graniţele României.

Cunoscuţii scriitori români Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana, Gabriela Adameşteanu, Nora Iuga şi Dana Grigorcea s-au prezentat cu insigne galbene în semn de solidaritate cu mişcarea #Rezist, la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig, unde România este invitatul de onoare anul acesta. 

(Foto: Rezist Zurich / Facebook)
 

Nora Iuga, Gabriela Adameşteanu, Diana Grigorcea (Foto: Rezist Zurich / Facebook)

"Scriitorii români sunt solidari cu mișcarea #Rezist. La Leipziger Buchmesse, unde România este în centrul atenţiei. Împreună arătăm că ne pasă de viitorul României, că ţinem la valorile ei, care sunt valori europene, şi la valorile democraţiei. Doar o Românie reprezentată cu cinste în Europa are o faimă bună", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook Rezist Zurich.

(Foto: Rezist Zurich / Facebook)

Şi Mircea Cărtărescu s-a prezentat la târgul de carte cu insigna #Rezist, la o discuţie cu Navid Kermani despre motto-urile şi imaginile interioare ale Europei. "Despre cultura care leagă oamenii, indiferent de graniţe. Despre fragilităţile nedrepte ale unei lumi care se află, din păcate, sub o istorie aşa cum e ea: opacă deseori la oroarea trecutului. (...) La Forum OstSudOst. Spre două sute de oameni în public, oricum nu poti arunca un ac", a postat scriitoarea Ioana Nicolaie, pe pagina sa de Facebook.

Mircea Cărtărescu şi Navid Kermani la Forum OstSudOst (Foto: Ioana Nicolaie / Facebook)

(Foto: Ioana Nicolaie / Facebook)