Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Rezultate Bacalaureat 2020. Lista notelor la Bac, afișată de Edu.ro

Rezultate Bacalaureat 2020. Lista notelor la Bac, afișată de Edu.ro

Un articol de: George Lupu - 29 Iun 2020, 14:33
Rezultate Bacalaureat 2020. Lista notelor la Bac, afișată de Edu.ro Eveniment

Rezultatele la Bacalaureat 2020 se afișează începând de marți, data de 30 iunie pe edu.ro.  Un număr de 134.831 de absolvenți de liceu au fost prezenţi la proba la Limba şi literatura. Un singur elev a avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, iar acesta va susţine examenul în etapa specială, care se va desfăşura în data de 6 iulie. Totodată, 46 de candidaţi s-au aflat în izolare, iar alţi 5 - în carantină/spitalizaţi.

Marţi, 6.399 de candidaţi au fost prezenţi la proba scrisă de limba şi literatura maternă.

Totodată, 138.104 candidaţi au susținut proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, iar 5.935 au absentat, după cum a informat Ministerul Educaţiei. Dintre aceştia, 57 se aflau în izolare, iar 5 candidaţi erau spitalizaţi/în carantină. Potrivit Ministerului Educației, nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depăşească valoarea maximă de 37,3 grade C.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Nu mai puțin de 137.340 de candidaţi au susţinut joi ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat - proba la alegere a profilului şi specializării, iar 5.924 de elevi au absentat, dintre aceştia 56 fiind în izolare şi 6 spitalizaţi/în carantină. Doi candidaţi au avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, aceştia urmând a susţine examenul în etapa specială, programată în data de 8 iulie.

 

Rezultate Bacalaureat 2019 pe județe

 

Alba

Arad

Argeș

Bacău

Bihor

Bistrița-Năsăud

Botoșani

Brașov

Brăila

București

Buzău

Călarași

Caraș-Severin

Cluj

Constanța

Covasna

Dâmbovița

Dolj

Galați

Giurgiu

Gorj

Harghita

Hunedoara

Ialomița

Iași

Ilfov

Maramureș

Mehedinți

Mureș

Neamț

Olt

Prahova

Satu Mare

Sălaj

Sibiu

Suceava

Teleorman

Timiș

Tulcea

Vâlcea

Vaslui

Vrancea

 

Cum și când poți depune contestație la Bacalaureat 2020

 

În aceeași zi în care se afișează rezultatele, în intervalul orar 16.00-20.00, dar și pe 1 iulie, între 8.00 și 12.00, absolvenții de liceu vor putea depune contestații.

Contestațiile pot fi depuse / transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, conform ordinului Ministerului Educației și Cercetării, candidații care depun / transmit prin mijloace electronice contestații, completează semnează și depun / transmit, prin mijloace electronice, o declarație-tip în care menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de părinții/reprezentanții legali ai acestora.
 

Când se afișează rezultatele finale la Bac

Rezultatele finale, după soluționarea tuturor contestaţiilor, vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

Anul acesta, Ministerul Educației organizează o sesiune specială a Bacalaureatului pentru elevii afectați de pandemia COVID-19. Astfel, Ministerul organizează o etapă specială a BAC-ului (în perioada 29 iunie – 2 iulie), care se adresează absolvenților de liceu care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină/au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele scrise desfășurate în perioada 22-25 iunie 2020, în cadrul sesiunii 3 iunie – 5 iulie.

Citeşte mai multe despre:   Bacalaureat